68 milioane de lei pentru un camin studentesc pentru 660 de persoane

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 15.07.2013 14:22 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Universitatea de Vest din Timişoara a pus piatra de temelie a unui nou cămin studenţesc, lucrările având ca termen de finalizare luna iulie 2016.
Investiţia totală se ridică la aproape 68.000.000 lei, fondurile provenind de la Guvernul României, prin Ministerul Educaţiei Naţionale, şi se va realiza sub coordonarea S.C. Marrati Construcţii S.R.L., din localitatea Giarmata, iar proiectantul obiectivului este S.C. Atelierul Arhitext S.R.L. din comuna Ghiroda, administrată de arhitectul Ionel Petru Pop.
Cu o capacitate de cazare pentru 660 persoane, căminul este prevăzut cu un număr total de 222 de camere, din care 216 camere cu trei paturi plus baie, 6 camere cu două paturi şi baie specială pentru persoane cu handicap locomotor.
“Noul cămin studenţesc va fi unul la cele mai înalte standarde”, a declarat rectorul Universităţii de Vest din Timişoara, prof. univ. dr. Marilen Pirtea.
Căminul va avea şi spaţii comerciale pentru servicii specifice campusului universitar (magazin alimentar şi nealimentar, papetărie, coafură, alimentaţie publică), dar şi camere şi spaţii pentru servicii complementare, precum preparare şi servit masa, spălătorie, călcătorie şi evacuarea deşeurilor.
În plus, la etajul 7 va funcţiona o sală de lectură şi o sală de gimnastică.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.