7 milioane euro pentru a moderniza Gara Resita

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 26.04.2012 17:35 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Compania Natională de Căi Ferate 'CFR' SA a semnat astăzi, la sediul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, 9 contracte în valoare totală de aproximativ 183,5 milioane euro, din fonduri europene nerambursabile, pentru proiecte care au ca obiectiv modernizarea infrastructurii feroviare.Astfel, valoarea totală a contractelor cu finanţare europeană semnate de Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA în cadrul Programului Operaţional Sectorial-Transporturi 2007-2013 este de aproximativ 930 milioane euro.

Printre contractele semnate astăzi, 26 aprilie, la sediul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, se află şi modernizarea staţiei de cale ferată Reşiţa, pentru care se vor cheltui 7 milioane euro.
Modernizarea staţiei CF Reşiţa, contract atribuit prin licitaţie deschisă internaţională asocierii de firme SC Daria Construct SRL - SC Compania Construcţii Feroviare SA - SC Vest Construct SRL. Valoarea totală a contractului este de 3,5 milioane euro fără T.V.A. Perioada de execuţie a lucrărilor este de 2 ani, de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor, la care se adaugă perioada de garanţie de 2 ani, după finalizarea lucrărilor.
Sursa de finanţare este asigurată de Comisia Europeană, cu fonduri nerambursabile, în proporţie de 69.25% şi de Guvernul României, cu fonduri de la bugetul de stat, în proporţie de 30.75%.
Pentru consultanţă şi supervizare a lucrărilor de modernizare a 15 staţii de cale ferată se va cheltui 5,4 milioane euro, din Lotul 1 făcând parte şi staţia Reşiţa Sud, cu o durată a contractului de 4 ani şi o lună, consultant fiind Asocierea SC Prointec România SRL - SC Baicons Impex SRL.

CNCF 'CFR' SA a mai semnat până în prezent următoarele contracte, din fonduri europene nerambursabile, în valoare totală de aproximativ 746,1 milioane euro, printre care execuţia lucrărilor de construcţii şi instalaţii pe Tronsonul 1 - Frontieră - Curtici - Arad-Km 614 - 41,18 km - 248 milioane euro, reabilitarea tunelurilor de cale ferată aflate pe raza Centrelor de Reparaţii, Exploatare şi Întreţinere Regionale Braşov (lotul I - 3 tuneluri) şi Timişoara (lotul II - 2 tuneluri) - 4,9 milioane euro.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.