7.489.225,70 lei pentru Timisoara biciclista. Ca la Paris!...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 06.06.2013 15:29 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Municipiul Timişoara a semnat contractul de finanţare pentru proiectul ,,Modernizarea staţiilor de transport public intermodal la nivelul polului de creştere  Timişoara’’, cu o valoare totală de 7.489.225,70 lei (T.V.A inclus), din care valoarea asistenţei financiare nerambursabilă solicitată este de 5.540.358,66 lei.
Perioada efectivă de implementare a proiectului este de 12 luni, din care execuţia lucrărilor este de 7 luni.
Obiectivul  general al proiectului îl reprezintă dezvoltarea unui sistem rutier intermodal prin utilizarea mijloacelor de transport în comun şi a mijloacelor ecologice în detrimentul autovehiculelor personale, având ca şi scop principal reducerea gradului de poluare şi îmbunătăţirea mobilităţii urbane în Polul de Creştere Timişoara.
Mai concret, se vizează realizarea unei reţele de 25 staţii de închiriere de biciclete în regim self-service şi dezvoltarea unei reţele coerente de piste şi trasee destinate bicicliştilor, pe teritoriul Municipiului Timişoara.
Totodată, se va pune la dispoziţia populaţiei un număr de 300 biciclete şi se va asigura amenajarea intersecţiilor şi repararea a 23 km de piste dedicate circulaţiei bicicliştilor, dar şi construcţia a 11 staţii de transport în comun în scopul desfăşurării în condiţii optime a transportului public în comun şi pentru a mări gradul de siguranţă şi confort a pasagerilor care se află în aşteptarea mijloacelor de transport.

Administrarea sistemului pentru staţiile de biciclete va fi una unitară, datele fiind colectate pe două servere centrale, localizate în sediul Primăriei Timişoara.
De pe acestea vor putea fi accesate atât rapoarte (ex: de utilizare, grad de ocupare, fişa utilizatorului etc), cât şi indicatori de stare sau alarme – necesare identificării şi soluţionării cât mai rapide a problemelor apărute.
Autentificarea utilizatorilor la sistem se va face pe baza unui card de acces personal şi a unui set de credenţiale unic pentru fiecare utilizator, operarea cu interfaţa reţelei făcându+se prin intermediul ecranelor senzitive (touch-screen).
Eliberarea bicicletelor se va face prin comandă automatizată, în urma autentificării utilizatorului la sistem. Mecanismele automate de securizare a bicicletelor vor fi tip anti-vandal şi vor avea sistem de protecţie pentru cazul penelor de curent sau al altor erori survenite.
Sistemul de biciclete, în sine, este un concept modern şi actual, implementat cu succes sau aflat în curs de implementare în multe metropole de pe glob (Ex: Paris, Barcelona, etc), staţiile de transport public în comun fiind conectate la Internet, iar display-urile pe cele două părţi ale staţiei vor afişa informaţii de interes general.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.