812 puscariasi voteaza pentru ... viitorul Romaniei

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 26.07.2012 11:23 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - La nivelul Penitenciarului Timişoara sunt în desfăşurare pregătirile pentru ca persoanele private de libertate să-şi exercite dreptul de vot, în cadrul referendumului naţional din 29 iulie 2012.
În acest sens, persoanele care se află în executarea unei pedepse privative de libertate, dar care nu şi-au pierdut drepturile electorale, pot vota prin intermediul urnei speciale, fără a mai exista condiţia ca acestea să aibă domiciliul în raza teritorială a secţiei de votare unde se află unitatea penitenciară.
Potrivit Hotărârii nr. 5/11 iulie 2012 emisă de Biroul Electoral Central, directorii penitenciarelor şi ai locurilor de deţinere sunt obligaţi să aducă la cunoştinţa persoanelor private de libertate, cu suficient timp înaintea zilei referendumului, faptul că pot vota prin intermediul urnei speciale, numai în baza  actului de identitate.
În cazul persoanelor a căror acte de identitate erau expirate, au fost demarate demersurile necesare în vederea preschimbării acestora, fiind astfel îndeplinită o condiţie esenţială pentru participarea acestora la vot.
Până în prezent, un număr de 972 de persoane custodiate în Penitenciarul Timişoara îndeplinesc condiţiile prevăzute în vederea exercitării dreptului de vot, însă, dintre acestea, până astăzi, 812 persoane şi-au manifestat intenţia de a vota printr-o solicitare scrisă, adresată preşedintelui Biroului Electoral al secţiei de votare, prin intermediul administraţiei locului de deţinere.
În ziua referendumului, directorul unităţii va permite accesul echipei Biroului Electoral al Secţiei de votare nr. 162, la care este arondat Penitenciarul Timişoara, care se vor deplasa cu urna specială şi cu materialele necesare votării, într-un spaţiu anume amenajat pentru desfăşurarea acestui proces, fiind luate măsurile pentru asigurarea caracterului secret şi liber exprimat al votului.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.