896 de victime ale traficului de persoane identificate in anul 2013

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 18.09.2014 17:45 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Caravana #FREEDOMTOUR, un proiect de informare şi prevenire a traficului de persoane al organizaţiei eLiberare, este in Timişoara in zilele 18 - 21 septembrie.
Caravana calatoreşte in 16 oraşe din Romania, cumuland 896 ore de calatorie – o ora pentru fiecare victima a traficului de persoane identificata in anul 2013, in Romania, pentru a duce mai departe mesajul de prevenire şi conştientizare a pericolului traficului de persoane - sclavia erei moderne.
In ţari de destinaţie ca Italia şi Spania, mulţi romani sunt exploataţi sexual in cluburi de striptease, saloane de masaj, bordeluri şi prostituţie stradala.
In anul 2012, Agenţia Naţionala Impotriva Traficului de Persoane din Romania a raportat identificarea a 526 supravieţuitori ai exploatarii sexuale.
Daca insa se includ toate formele traficului de persoane, acest numar depaşeşte 1.000 de persoane descoperite in numai un an.

Turul a inceput la data de 11 septembrie şi se va incheia sambata, 18 octombrie 2014, cu prilejul Zilei Europene de Lupta impotriva Traficului de Persoane.
Motivul din spatele proiectului demarat de asociaţia eLiberare este importanţa implicarii societaţii civile.
Organizaţia dorete sa creeze un precedent pozitiv prin care sa inspire oamenii la acţiune in propriile comunitaţi.

In cadrul #FREEDOMTOUR, in Timişoara, vor avea loc activitaţi de informare şi contientizare la licee locale, diseminare materiale informaţionale in locaţii din Piaţa Operei şi in Iulius Mall - sambata, 20 septembrie, intre orele 10 şi 15, precum şi concertul ”Beck Corlan, La Capiţe!”, care va avea loc tot sambata, 20 septembrie, de la ora 20, in incinta localului „La Capiţe”.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.