9 camere video cauta soferi fara rovinieta in Timis, Arad, Hunedoara si Caras-Severin

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 29.10.2013 20:15 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Pe raza DRDP Timisoara sunt montate 9 camere de monitorizare video pentru detectarea soferilor care nu si-au achizitionat roviniete: 2 in judetul Arad, 3 in judetul Timis, 2 in judetul Caras Severin, 2 in judetul Hunedoara.
Incepand de luni, 28.10.2013, ora 00:00, au fost puse in functiune pe reteaua de drumuri nationale si autostrazi din Romania 18 noi camere de monitorizare video ce vor detecta autovehiculele care circula fara rovinieta.
Pana in acest moment in reteaua rutiera nationala se aflau in functiune 24 de puncte de control (10 fixe, 14 mobile).
In perioada urmatoare, pana in toamna anului 2014, vor mai fi instalate inca 45 de camere.
In urma amplasarii celor 24 de camere, in anul 2010, s-a simtit o crestere sensibila a veniturilor din taxa de rovinieta.
Instalarea celor 63 de noi camere va duce la o crestere considerabila a veniturilor rezultate din aceasta taxa.
Numarul mai mare de puncte de control genereaza cresterea gradului de plati voluntare a rovinietei cu un procent de minim 25 %.
Camerele au fost amplasate strategic, in puncte care nu pot fi ocolite de soferi, iar pe timpul noptii, sistemele de supraveghere vor detecta placutele masinilor si in infrarosu.
Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania a incheiat pana in momentul de fata contracte ce permit plata rovinietei de catre participantii la trafic prin sistemul sms cu doi din cei trei mari operatori de telefonie mobila.
In cursul saptamanii viitoare urmeaza a fi incheiat contract si cu cea de-a treia mare companie de telefonie mobila din tara noastra.
Dispozitivele de control fac parte dintr-un sistem informatic compact al CNADNR SA.
Pe soselele din Romania sunt amplasate posturi de control dotate cu camere de luat vederi, care  recunosc numerele de inmatriculare ale masinilor de la o distanta de 20 de metri.
Numarul de inmatriculare al autoturismului este verificat in baza de date si in cazul in care nu a fost platita rovinieta proprietarul masinii va fi amendat.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.