9 profesori au ramas fara loc de munca dupa scandalul Bacalaureatului de la Faget

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 08.08.2015 12:41 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Ca urmare a propunerilor evidenţiate in raportul final al comisiei de cercetare disciplinara, Consiliul de administraţie al Inspectoratului Şcolar al Judeţului Timiş a procedat la analiza fiecarui raport individual, pentru fiecare persoana cercetata disciplinar, cadru didactic care a facut parte din Centrul de Examen nr. 16 de la Liceul Teoretic Traian Vuia din Faget.

CA al ISJ a hotarat urmatoarele ca, din cele 42 persoane cercetate disciplinar, un numar de 9 cadre didactice au primit sancţiunea de desfacere a contractului de munca, 6 fiind titulare şi trei persoane cadre didactice suplinitoare.
Totodata, 6 persoane sancţionate disciplinar au norma de baza in mai mult de o unitate de invaţamant, sancţiunea, aplicandu-se, deopotriva, in toate unitaţile de invaţamant unde este incadrat.

3 cadre didactice de la Şcoala Gimnaziala George Garda din comuna Manaştur, un cadru didactic, membru in comisie, de la Liceul Pedagogic Carmen Sylva Timişoara, cele 3 cadre didactice trimise in Comisia de la Liceul Teoretic Traian Vuia Faget de catre Şcoala Gimnaziala Sorin Leia Tomeşti, 2 cadre didactice, membre in comisie, de la Liceul Tehnologic de Industrie Alimentara Timişoara nu s-au sancţionat disciplinar, deoarece fapta pentru care au fost cercetaţi nu constituie abatere disciplinara.

Un cadru didactic, membru in comisie, de la Liceul Tehnologic Transporturi Auto Timişoara a fost sancţionat disciplinar prin diminuarea salariului de baza cu 15% pe o perioada de trei luni, un cadru didactic, membru in comisie, de la Liceul Tehnologic Special Gheorghe Atanasiu Timişoara, nu  a fost supus cercetarii disciplinare, deoarece, aflandu-se in concediu, s-a dispus prelungirea perioadei de cercetare disciplinara.

Din cele 2 cadre didactice trimise in Comisia de la Liceul Teoretic Traian Vuia Faget de catre Şcoala Gimnaziala Sorin Titel Margina, un cadru didactic a fost sancţionat cu observaţie scrisa şi un cadru didactic cu diminuarea salariului de baza pe o perioada de trei luni cu 15%.

Din cele 5 cadre didactice trimise in Comisia de la Liceul Teoretic Traian Vuia Faget de catre Şcoala Gimnaziala Curtea:  un cadru didactic a fost sancţionat cu diminuarea salariului de baza pe o perioada de şase  luni cu 15%; 2 cadre didactice au  fost sancţionate  cu desfacerea disciplinara a contractului de munca; un cadru didactic a fost sancţionat cu diminuarea salariului de baza pe o perioada de patru luni cu 15%; un cadru didactic a fost sancţionat cu observaţie scrisa.

Din cele 9 cadre didactice trimise in Comisia de la Liceul Teoretic Traian Vuia Faget de catre Şcoala Gimnaziala Dumbrava: 2 cadre didactice au fost sancţionat cu diminuarea salariului de baza pe o perioada de şase  luni cu 15%; 2 cadre didactice au  fost sancţionate  cu desfacerea disciplinara a contractului de munca; un cadru didactic a fost sancţionat cu diminuarea salariului de baza pe o perioada de trei  luni cu 15%; un cadru didactic a fost sancţionat cu observaţie scrisa; un cadru didactic a fost sancţionat cu diminuarea salariului de baza pe o perioada de trei  luni cu 10%; un cadru didactic nu  a fost supus cercetarii disciplinare, deoarece, aflandu-se in concediu, s-a dispus prelungirea perioadei de cercetare disciplinara.

Din cele 4 cadre didactice trimise in Comisia de la Liceul Teoretic Traian Vuia Faget de catre Şcoala Gimnaziala Fardea:  un cadru didactic a fost sancţionat cu diminuarea salariului de baza pe o perioada de trei  luni cu 15%; 2 cadre didactice au  fost sancţionate  cu desfacerea disciplinara a contractului de munca;  un cadru didactic a fost sancţionat cu observaţie scrisa.

Din cele 5 cadre didactice trimise in Comisia de la Liceul Teoretic Traian Vuia Faget de catre Şcoala Gimnaziala Pietroasa:  un cadru  didactic a  fost sancţionat cu diminuarea salariului de baza pe o perioada de şase luni cu 15%; un cadru  didactic a  fost sancţionat  cu diminuarea salariului de baza pe o perioada de trei  luni cu 10%; un cadru  didactic a  fost sancţionat  cu diminuarea salariului de baza, cumulat cu funcţia de conducere  pe o perioada de trei  luni cu 10%; un cadru  didactic a  fost sancţionat  cu diminuarea salariului de baza pe o perioada de trei  luni cu 5%.

Un cadru didactic, membru in comisie, de la Şcoala Gimnaziala Variaş, s-a sancţionat disciplinar prin diminuarea salariului de baza cu 15% pe o perioada de şase luni.
Şi, in sfarşit, din cele 5 cadre didactice trimise in Comisia de la Liceul Teoretic Traian Vuia Faget de catre Şcoala Gimnaziala Sudriaş: 3 cadre didactice au  fost sancţionate  cu desfacerea disciplinara a contractului de munca; 2 cadre didactice nu au  fost sancţionate.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.