907.176,15 euro pentru un sistem regional transfrontalier de telemedicina

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 14.02.2012 13:12 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Consiliul Local din Timişoara a aprobat proiectul „Dezvoltarea unui sistem regional transfrontalier de telemedicină pentru diagnosticul şi tratamentul cancerului genital în aria Timişoara-Szeged”, în vederea accesării fondurilor nerambursabile,precum şi aprobarea participării în parteneriat a Municipiului Timişoara, în calitate de Partener de Proiect (Partener 2) în cadrul proiectului, alături de Spitalul Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara (Lider de proiect) şi Universitatea de Medicină din Szeged (Partener 1).

Valoarea totală a proiectului va fi de 907.176,15 euro, durata de implementare a proiectului fiind de 20 luni, din care durata de realizare a investiţiei este de 9
luni.
Documentaţia de avizare propune lucrări de reabilitare la etajele 1 şi 2 ale clădirii (instalaţii sanitare, electrice, încălzire, oxigen, aer comprimat, înlocuire tâmplărie, pardoseli parchet şi gresie, reparaţii tencuieli, zugrăveli şi faianţă) şi instalare lift exterior pentru transportul pacienţilor. Suprafaţa construită desfăşurată - 1491,78 mp.

Secţia de obstetrică-ginecologie a Spitalul Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara este de o importanţă majoră pentru Regiunea de Vest; unitate de renume, aceasta prestează anual servicii medicale de specialitate pentru aproximativ 20 000 de paciente cu vârsta între 25-34 de ani. În acelaşi timp, apropierea geografică a celor doua oraşe, Timişoara şi Szeged, favorizează o utilizare integrată a infrastructurii de asistenţă medicală.
În acest sens a apărut necesitatea iniţierii unor colaborări transfrontaliere care au ca scop dezvoltarea infrastructurii de sănătate şi a serviciilor medicale oferite de o parte şi de alta a frontierei, precum întărirea cooperării între furnizorii de servicii medicale de specialitate şi asigurarea transferului de cunoştinţe.
Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea unui sistem regional transfrontalier de telemedicină între secţia de obstetrică-ginecologie a Spitalului Clinic Municipal de Urgenţă din Timişoara şi secţia de obstetrică-ginecologie a Universităţii din Szeged, în vederea asigurării de noi servicii de chirurgie oncologică genitală, în beneficiul populaţiei de ambele laturi ale frontierei.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.