95 din 100 de vehicule verificate tehnic in TRAFIC de REGISTRUL AUTO ROMAN au fost DEGEABA! Desi au fost ... SUSCEPTIBILE!

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 29.08.2017 11:47 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Aproape 5 procente (1758) dintre vehiculele verificate tehnic la nivel national in trafic de inspectorii Registrului Auto Roman in primele 6 luni ale anului 2017 prezentau pericol iminent de accidente.
Maşinile aveau defecţiuni grave la sistemele de franare şi direcţie, la punţi şi fuzete.

Registrul Auto Roman a verificat in trafic nu mai puţin de 35.468 de vehicule in toata ţara.

Dintre acestea, la aproximativ 48% s-a depistat cel puţin o neconformitate tehnica.
Din punct de vedere al siguranţei rutiere, insa, procentajul de respingere al vehiculelor neconforme a fost 37,21%.

In judetul TIMIS, Registrul Auto Roman a verificat tehnic in trafic, in primele 6 luni ale acestui an, 527 vehicule.
In urma controalelor, inspectorii RAR au descoperit ca doua dintre vehiculele controlate prezentau pericol iminent de accident, in special din cauza defecţiunilor majore sau periculoase la sistemul de franare şi la direcţie, iar 18,98% au fost respinse pentru ca au fost considerate neconforme din punct de vedere al securitaţii rutiere.
Inspectorii RAR au constatat proasta funcţionare a instalaţiei electrice de iluminare şi semnalizare, defecţiuni ale sistemului de franare, starea necorespunzatoare a şasiului, caroseriei sau pneurilor, jocuri anormale in mecanismul de direcţie sau in articulaţiile punţilor faţa şi spate.
Una dintre masurile luate de Politia Rutiera consta in retinerea certificatului de inmatriculare.
Acesta poate fi redobandit numai dupa efectuarea unei inspectii tehnice specifice la reprezentantele Registrului Auto Roman.

Din totalul autoturismelor, autoutilitarelor, motocicletelor şi remorcilor oprite, 28,84% au prezentat diferite probleme tehnice sau legate de documente, iar 1,33% au fost neconforme din punct de vedere al dovezii de efectuare a inspecţiei tehnice periodice (dovada de efectuare a ITP expirata, dovezi de efectuare a ITP false).
In urma testarilor efectuate, pentru 3,21% dintre autovehiculele verificate inspectorii RAR au constatat depaşiri ale limitelor admise ale emisiilor poluante.

In urma controalelor mixte desfaşurate in judeţul Timis de catre Registrul Auto Roman şi Poliţia Rutiera, in primele 6 luni ale anului 2017, au fost aplicate 151 sancţiuni, a fost reţinut 1 permis de conducere şi 110 de certificate de inmatriculare.

Directorul general al Registrului Auto Roman George-Adrian Dinca, menţioneaza ca rezultatele controalelor desfaşurate in trafic nu reflecta starea generala a parcului auto din Romania, deoarece echipajele mixte R.A.R. – Poliţie opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecţiuni.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.