9.523 de cereri unice de plata pentru sectorul vegetal in judetul Timis

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 21.04.2016 08:28 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (A.P.I.A.) Timis informeaza ca este in curs de derulare “Campania de primire a cererilor unice de plata pentru anul 2016”.

Pana la acest moment au fost depuse la nivel de A.P.I.A. Timis un numar de 9.523 de cereri unice de plata pentru sectorul vegetal.
Incepand cu data de 20.04.2016 se pot depune si cererile pentru sectorul zootehnic.
Astfel in perioada 1 martie - 16 mai, la centrele judetene/locale ale A.P.I.A. se depun fara penalizari cererile unice de plata.

Cererile unice de plata pot fi depuse si dupa data de 16 mai 2016, in termen de 25 de zile calendaristice, cu o reducere de 1% pentru fiecare zi lucratoare a sumelor la care fermierul ar fi avut dreptul, daca cererea unica de plata ar fi fost depusa pana la data de 16 mai, potrivit prevederilor art.13 alin. (1) din Regulamentul delegat (UE) nr. 640/2014 din 11 martie 2014.

Solicitarile depuse dupa data de 10 iunie 2016 nu mai sunt admise la calcul, iar beneficiarului nu i se acorda niciun fel de plata sau de sprijin.

Şi in Campania 2016, completarea declaratiei de suprafata se realizeaza electronic folosind aplicatia IPA Online.
Finalizarea şi inchiderea cererii unice de plata in IPA Online se face numai in centrele A.P.I.A., in prezenta functionarului A.P.I.A. responsabil cu primirea cererii, dupa verificarea acesteia şi a mesajelor din controlul parcelelor digitizate, precum şi corectarea eventualelor probleme semnalate de catre sistemul informatic.

Cererile unice de plata se depun la Centrul judetean A.P.I.A. Timis in cazul fermierilor care solicita o suprafata mai mare de 50 hectare teren agricol si la centrele locale in cazul fermierilor care solicita o suprafata mai mica sau egala cu 50 hectare teren agricol.
Fermierii vor depune o singura cerere, chiar daca detin suprafete de teren in diferite localitati sau judete.
Pentru a asigura coerenta si eficienta respectivei campanii pe rol, implicit o derulare cu incadrare in termene si implementare corecta, este necesar ca fermierii sa se prezinte la data şi ora la care sunt programaţi, respectiv anterior prezentarii la A.P.I.A. pentru depunerea cererii unice, sa treaca pe la Primaria Unitatii Administrativ Teritoriale de care apartin, pentru a-si reglementa situatia documentara a dreptului de utilizare a terenului exploatat, implicit localizarea corecta a respectivului teren la nivelul blocurilor fizice.

Normativele nationale aferente procesului de implementare a platilor directe in anul 2016 sunt Legea 104/2015, O.U.G. 3/2015 si Ordinul 619/2015 modificat si completat la nivelul anului 2016 prin Ordinul 234/2016 si publicat la M.O. in data de 23.02.2016.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.