9,74 km de DRUM JUDETEAN modernizat cu 36,4 milioane lei din FONDURI EUROPENE

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 19.07.2017 20:59 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

A fost semnat primul contract de finanţare din cadrul Regio-POR 2014-2020 pentru un drum din judeţul Hunedoara.

La sediul Consiliului Judeţean Hunedoara, Agenţia pentru Dezvoltare Regionala Vest (ADR Vest) – in calitatea sa de Organism Intermediar pentru Regio-Programul Operaţional Regional (Regio-POR) 2014-2020 - a semnat primul contract de finanţare pentru un drum din judeţul Hunedoara. Proiectul „Modernizarea DJ 687, Santuhalm-Hunedoara-Calan (km 13+050 – km 22+791)” va fi implementat de catre beneficiarul acestuia, parteneriatul dintre Consiliul Judeţean Hunedoara (in calitare de lider de parteneriat) şi Primaria Municipiului Hunedoara (in calitate de partener).
Semnatarii contractului de finanţare au fost Mircea Flaviu BOBORA - preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara şi Sorin MAXIM - directorul general al Agenţiei pentru Dezvoltare Regionala Vest.

Proiectul „Modernizarea DJ 687, Santuhalm-Hunedoara-Calan (km 13+050 – km 22+791)” va fi implementat pe parcursul a 43 de luni şi vizeaza modernizarea a 9,74 km de drum (inclusiv poduri şi podeţe), realizarea de trotuare, instalarea semnalisticii luminoase pentru treceri de pietoni, a parapeţilor de protecţie, a apararilor de maluri, realizarea de rampe de acces pentru persoane cu dizabilitaţi, consolidarea versanţilor.
De asemenea, prin acest proiect se va reabilita şi pasajul ce supratraverseaza Magistrala de cale ferata 202 Simeria-Petroşani (37 m).

Ca urmare a realizarii acestei investiţii, va creşte gradul de accesibilitate a zonelor rurale şi urbane situate in proximitatea reţelei TEN-T (reţeaua trans-europeana de transport), drumul modernizat deservind 87.085 de locuitori.

Valoarea finantarii nerambursabile a proiectului este de aproximativ 32,5 milioane lei, iar valoarea totala a acestuia ajunge la aproximativ 36,4 milioane lei.

Acest contract de finanţare este cel de-al treilea contract dedicat modernizarii de drumuri şi semnat in Regiunea Vest.
Cele 3 proiecte de drumuri contractate cumuleaza o valoare a finanţarii nerambursabile de 40,7 milioane euro, reprezentand 43,51% din alocarea regionala (93,54 milioane euro).
In cadrul axei prioritare 6 au fost depuse spre finanţare 10 proiecte cu o valoare a finanţarii nerambursabile de 137,43 milioane euro dintre care 2 proiecte au fost retrase şi 5 se afla in etapa de evaluare/precontractare.

Proiectul pentru care s-a semnat contractul de finanţare face parte din lista proiectelor propuse de catre Consiliul Judeţean Hunedoara şi care, pe langa acest proiect, mai cuprinde şi proiectul cu titlul „Modernizare Culoar Trafic Mures Nord: DN 7(Gelmar) -Geoagiu Băi - Bobâlna - Rapoltu Mare - Uroi - Chimindia - Harau - Bârsau - Soimuş - Brănişca - DN 7 (Ilia)”.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.