A cazut Ghiorghioni. Urmeaza Frunzaverde?...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 13.05.2015 09:16 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie — Serviciul Teritorial Timişoara au dispus punerea in mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, incepand cu data de 12.05.2015, a inculpaţilor GHIORGHIONI IONESIE, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Caraş Severin, cu privire la savarşirea a doua infracţiuni de trafic de influenţa, din care una in forma continuata, precum şi GHIORGHIONI ADRIAN COSMIN, ruda a inculpatului, cu privire la savarşirea infracţiunii de complicitate la trafic de influenţa.

In perioada ianuarie 2013-octombrie 2014, inculpatul Gheorghioni Ionesie, in calitate de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Caraş Severin, a pretins şi primit de la un om de afaceri (martor denunţator) suma totala de 200.000 lei, reprezentand un procentaj de 10 % din valoarea plaţilor efectuate de instituţia publica catre firma persoanei respective, pentru diverse lucrari de utilitate publica executate in baza unui acord cadru şi a unor contracte subsecvente.
In schimbul sumei menţionate, societatea comerciala administrata de omul de afaceri a fost favorizata de catre inculpatul Gheorghioni Ionesie, prin efectuarea cu prioritate a plaţilor de catre Direcţia de Administrare a Patrimoniului Public şi Privat — unitate din structura Consiliului Judeţean Caraş Severin şi prin acceptarea şi semnarea devizelor de lucrari de catre funcţionarii din cadrul aceleiaşi instituţii.

In perioada 07.01 — 06.04.2015, pentru acelaşi motiv şi in aceeaşi calitate, inculpatul Ghiorghioni Ionesie, printr-un intermediar — inculpatul Ghiorghioni Adrian Cosmin, a pretins şi primit, in trei transe, de la acelaşi om de afaceri, suma totala de 8.400 euro.
Pentru ajutorul acordat, Ghiorghioni Adrian Cosmin, ruda a inculpatului, a primit de la soţia omului de afaceri o camera foto cu diverse accesorii, in valoare de cca. 1.900 lei.

La data de 25 martie 2015, in baza unei noi inţelegeri infracţionale convenite cu martorul denunţator, inculpatul a primit suma de 10.000 lei ca prima parte a procentului de 10% din incasarile primite de firma omului de afaceri, pentru doua contracte de deszapezire incheiate la data de 31 decembrie 2014.
Diferenţa de 20.000 lei a fost remisa inculpatului Gheorghioni Ionesie la data de 12 mai 2015, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

Inculpaţilor Ghiorghioni Ionesie şi Ghiorghioni Adrian Cosmin li s-au adus la cunoştinţa calitatea procesuala şi acuzaţiile, in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala, urmand sa fie prezentaţi, la data de 13 mai 2015, Tribunalului Timiş, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.