A fost in IRAK si a salvat viata unui camarad. Un SCORPION GALBEN va primi titlul de CETATEAN de ONOARE al TIMISOAREI

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 12.03.2017 17:40 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Prin iniţiativa Ministerului Apararii Naţionale, Departamentul pentru relaţia cu Parlamentul şi informare publica, a fost propus pentru acordarea Titlului de Cetaţean de Onoare al Municipiului Timişoara, capitanul (rez.) Barbu Ilie-Adrian.

Barbu Ilie-Adrian s-a nascut in data de 26.10.1978 in municipiul Piteşti, judeţul Argeş.
A absolivit Liceul Industrial Auto Timişoara, profilul tehnic prin diploma de bacalaureat in anul 1997. Intre anii 2000 şi 2001 a urmat cursurile Şcolii de Aplicaţie pentru Infanterie şi Vanatori de Munte Fagaraş (Curs de formare subofiţeri in activitate).
Studiile superioare le-a finalizat in anul 2009 cu diploma de licenţa la incheierea ciclului universitar realizat la Universitatea de Vest Timisoara, Facultatea de Econonomie şi Administrare a Afacerilor, iar mai apoi diploma de masterat obţinuta in cadrul aceleiaşi facultaţi in anul 2011.

Capitanul (rez.) Ilie-Adrian BARBU a luat parte in teatrul de operaţii din Irak, in anul 2007, la doar 29 de ani, fiind selectat sa participe cu Batalionul 32 Infanterie ”Mircea” Timişoara, cunoscuţi ca Scorpionii Galbeni.
Pe data de 21 septembrie 2007, in timpul executarii unei misiuni de patrulare in apropierea bazei Tallil (Irak), unul din cele trei autovehicule blindate a luat foc ca urmare a deflagraţiei unui dispozitiv explozibil improvizat.
In urma acestui incident, un militar a decedat, iar alţi patru au fost raniţi grav.
Unul din cei patru raniţi a fost capitanul (rez.) Ilie-Adrian BARBU, militar al Batalionului 32 Infanterie ”Mircea” Timişoara.
Deşi aproape tot corpul ii era afectat de flacari, Adrian a ajutat la evacuarea unui alt camarad, salvandu-i, practic, viaţa.
Ca urmare a deflagraţiei, capitanul (rez.) Ilie-Adrian BARBU a suferit arsuri multiple pe 50% din suprafaţa corpului, edem laringo-traheo-bronşic post combustie, fiind incadrat in gradul III de invaliditate.

Pentru curaj, Ministerul Apararii Naţionale i-a conferit Emblema de Onoare a Armatei Romaniei, Medalia Naţionala ”Serviciul Credincios” in clasa a II-a cu insemne pentru razboi, Insigna ”Participant la misiuni in strainatate”, cu simbol pentru a doua misiune, Emblema de Merit ”In Slujba Pacii”, clasa a III-a şi titlul onorific de „Militar Veteran”.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.