A venit momentul sa vedem ce facem pentru tara noastra

Scris de Stiri de Timisoara | Publicat in 17.04.2015 11:49 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Joi a fost o zi a emoţiilor si a intalnirilor dintre oameni pe care ii reunesc in egala masura ideile inalte, teatrul si speranţa ca munca lor este in folosul societatii. Dincolo de orice fel de frontiere, prin colaborari punctuale si comunicare, valorificand punctele comune si fructificand diferentele, putem cladi o societate europeana. Acestea au fost, in rezumat, concluziile primei zile ale Art of Ageing – 1st European Theatre and Science Festival, concluzii exprimate de cei care au organizat sau au sprijinit acest ambitios festival: Ada Hausvater, managerul Teatrului Naţional, Nicolae Robu, primarul Timişoarei, Dubravka Vrgoć, preşedintele European Theatre Convention si Beate Köhler, directorul Goethe Institut.

Evenimentului i s-a alaturat şi ministrul Culturii, Ionuţ Vulpescu.

Intalnirea dintre teatru şi stiinta este, puncteaza Ada Hausvater, managerul Naţionalului timişorean, o dovada a nivelului unde se afla, in acest moment, dramaturgia si spectacolul romanesc. ”Multumesc Ministerului Culturii, Primariei Timisoara si Consiliului Local Timisoara pentru ca au contribuit la finantarea festivalului. «The Art Of Ageing» - cu totii ne punem problema imbatranirii si cred ca de la varste foarte mici. Cu timpul, ea devine extrem de importanta si serioasa. Asa cum spunem ca in Romania a venit momentul sa vedem ce facem pentru tara noastra, probabil ca acelasi lucru va fi si pentru Europa” a precizat Ada Hausvater.

«Art Of Ageing» propune un dialog intre experti in domeniu. Cu aceasta ocazie, incepand de vineri, 17 aprilie, vor fi organizate o serie de conferinte si workshopuri.

Timisoara este, aşa cum a punctat primarul urbei, Nicolae Robu, un oras deschis, un oras cu oameni care au disponibilitatea de a coopera: ”Felicit ETC pentru initiativa si pentru punerea ei in practica si adresez felicitari si multumiri Teatrului National din Timisoara, doamnei director Ada Hausvater, domnului director si tuturor celor opt teatre care dau viata proiectului. Sunt convins ca este o experienta aducatoare de mult castig pentru toti cei opt parteneri. Multumesc pentru oportunitatea de a invata impreuna cat mai multe lucruri. Patru teatre din Germania, doua din Romania, unul din Croatia si unul din Slovacia – iata un parteneriat pe care nu il putem intalni, din pacate, chiar la tot pasul”.

De asemenea, in zilele care vor urma, in cadrul Art of Ageing – 1st European Theatre and Science Festival se vor juca spectacolele: FEN FIRES de Nino Haratischwili / Deutsches Theater din Berlin şi Teatrul Naţional Slovac din Bratislava (vineri, 17.04, ora 18.00, Sala 2, spectacol in germana şi slovaca, cu supratitrare in engleza), I’M AFRAID WE KNOW EACH OTHER NOW de Ivor Martinić / Gavella Theatre, Zagreb (vineri, 17.04, ora 21.00, Sala Mare, spectacol in croata, cu supratitrare in engleza), acelaşi text fiind subiectul unui spectacol complet diferit, prezentat de Theater und Orchestra Heidelberg (sambata, 18.04, ora 18.00, spectacol in germana, cu supratitrare in engleza).

 Biletele se pot achiziţiona de la Agenţiile Teatrului Naţional (Agenţia „Maraşeşti” , str. Maraşeşti nr. 2 şi Agenţia „Sala 2”, Parcul Civic), de marţi pana duminica intre orele 11 şi 19, sau online, pe www.tntimisoara.com.

Fotografii: Adrian Piclişan / TNTm

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.