A venit toamna. Cum va fi vremea in Banat?

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 02.09.2013 15:57 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Estimările meteorologice pentru intervalul septembrie - noiembrie 2013 indică, în general, temperaturi peste mediile multianuale, după cum informează Administraţia Naţională de Meteorologie.
SEPTEMBRIE 2013
Temperaturile medii lunare se vor situa peste mediile climatologice in cea mai mare parte a tarii.
Cantitatile de precipitatii vor fi in general normale, exceptand regiunile vestice, centrale si nordice, unde local se pot inregistra valori peste mediile multianuale.
OCTOMBRIE 2013
Valorile termice vor fi in general apropiate de normele climatologice, posibil mai ridicate in sudul, sud-estul si vestul tarii.
Cantitatile lunare de precipitatii vor depasi, in general, mediile climatologice, exceptand sud-estul si estul teritoriului, unde vor fi apropiate de normal.
NOIEMBRIE 2013
Temperaturile aerului vor fi apropiate de mediile multianuale, iar in sud si sud-est sunt estimate valori peste cele normale.
In centrul si nord-estul tarii sunt posibile cantitati de precipitatii peste mediile climatologice, in timp ce in sud vor fi, in general, deficitare.

BANAT
Norme climatologice pentru temperatura medie
septembrie - 14…19 grade Celsius
octombrie - 9…13 grade Celsius
noiembrie - 4…7 grade Celsius
Norme climatologice pentru precipitatii l/m2
septembrie - 35…60
octombrie - 30…55
noiembrie - 30…65

Estimarile sezoniere sunt realizate de catre Centrul European pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia si au un grad de  realizare de aproximativ 60%.
Este estimata distributia temperaturilor medii lunare, precum si distributia cantitatilor lunare de precipitatii, iar fenomenele extreme cu o durata scurta de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.