Absolvent de facultate, dupa 8 luni de coma la varsta de 3 ani

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 21.05.2012 16:55 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - În momentul în care Cosmin s-a îmbolnăvit grav de inimă, doctorii i-au avertizat părinţii să se pregătească de ce este mai rău. Acum, Cosmin a absolvit Universitatea de Vest din Timişoara.

Cosmin a avut 3 ani când tratamentul administrat în România pentru suflul sistolic a fost inadecvat şi a fost transportat de urgenţă cu avionul la Viena unde a suferit o operaţie pe cord deschis. Atunci, medicul specialist i-a dat 25% şanse de supravieţuire şi cu riscul de a nu mai putea merge niciodată.
Dar Cosmin a întrecut toate aşteptările. Şi-a revenit după 8 luni de comă. Deşi pentru următorii 3 ani a trebuit să folosească un scaun rulant, la vârsta de 6 ani a învăţat să meargă din nou uimind lumea medicală.
Vineri, tânărul de 23 de ani a demonstrat că este capabil de lucruri şi mai mari absolvind studiile de asistenţă socială la Universitatea de Vest din Timişoara.
Pregătind lucrarea de licenţă cu tema comunicării non-verbale, Cosmin a declarat că doreşte să lucreze cu persoane cu dizabilităţi pentru a-i ajuta să-şi atingă potenţialul maxim.
”Persoanele cu dizabilităţi se confruntă cu provocări în fiecare zi, începând cu faptul că nu pot intra în clădiri publice din cauza inaccesibilităţii fizice până la faptul că informaţiile de interes public sunt greu de înţeles pentru persoanele cu dizabilităţi intelectuale.
Dar sunt lucruri pe care le putem schimba. De exemplu să montăm rampe sau lifturi pentru persoanele în scaun rulant, iar în cazul informaţiilor de interes public ele se pot traduce şi în limbaj uşor de înţeles”, ne-a oferit unele soluţii Cosmin.
Prietenii şi familia lui Cosmin au fost alături de el şi când a venit momentul sărbătoririi.
”Sunt foarte mândru de fiul meu pentru tot ce a realizat până acum. Sper să nu se oprească aici!” - a declarat tatăl lui, Valeriu Miloş.
Şi profesorii au fost mulţumiţi de evoluţia lui Cosmin.
”S-a evidenţiat din primul an ca o persoană care reuşeşte să-şi facă şi menţină un număr mare de prieteni, a reuşit să devină foarte popular şi implicat în toate manifestările ştiinţifice ale departamentului, fiind o persoană vizibilă, caldă, empatică şi eficientă” a declarat dr. Cosmin Goian, directorul departamentului de asistenţă socială.
Cosmin este membru ”Ceva de Spus”, un grup de auto-reprezentanţi, persoane cu dizabilităţi care au realizat cât de important este să-şi comunice opiniile şi să-şi ceară ferm drepturile în comunitate.
În timpul său liber mixează muzică sub numele DJ Junior şi este fan hip-hop.

www.cevadespus.ro

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.