Academia Olimpica Romana, in sprijinul elevilor cu parinti plecati in strainatate

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 17.10.2013 12:34 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Academia Olimpica Romana - filiala Timiş participa, incepand de vineri, 18 octombrie 2013, la proiectul educaţional ”Departe de parinti... aproape de scoala”, care are ca scop monitorizarea, asistarea si consilierea elevilor din internatul scolii, precum si a elevilor ai caror parinti sunt plecati in strainatate.
Intalnirea de lucru a partenerilor proiectului educational va avea loc la sediul Liceului cu Program Sportiv „Banatul” din Timisoara, incepand cu ora 12, in sala 20.
Proiectul este organizat de Liceul cu Program Sportiv „Banatul” din Timisoara şi se adreseaza elevilor din clasele V-VIII din internat si elevilor ai caror parinti sunt plecati in strainatate.
In cadrul proiectului, Academia Olimpica Romana - filiala Timiş, dupa cum spune fosta campioana olimpica la gimnastica, Maria Olaru, actualmente director la AOR, se va ocupa cu organizarea actiunilor de voluntariat si a intalnirilor cu personalitati din lumea sportului, in doua etape, programate in luna octombrie 2013 şi in luna mai 2014.
Proiectul-pilot işi propune realizarea unei baze de date privind elevii ai caror parinti sunt plecati in strainatate, identificarea, pentru fiecare elev, a parintelui ramas/ reprezentantului legal/ persoanei de ingrijire, colaborarea cu autoritatile  locale in ce priveste activitatile de identificare, interventie si monitorizare a copiilor ai caror parinti sunt plecati la munca in strainatate, monitorizarea frecventarii cursurilor si situatiei la invatatura a acestor elevi, identificarea nevoilor individuale ale elevilor aflati in aceasta situatie, mentinerea legaturii intre scoala si familia acestor elevi, consilierea individuala si de grup a elevilor din internat si a elevilor ai caror parinti sunt plecati la munca in strainatate, activitati extrascolare desfasurate cu elevii din internat.
Proiectul se va desfaşura pana in luna iunie 2014, la implementarea lui participand ca parteneri, in afara de Academia Olimpica Romana – filiala Timis şi CJRAE Timis, Biserica Ortodoxa a Spitalului Judetean şi Societatea Femeilor Crestin Ortodoxe din Timisoara.   

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.