Activitatea COMERCIALA nu trebuie sa perturbe CIRCULATIA PIETONALA in CIMITIRE de ZIUA MORTILOR

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 14.10.2017 08:30 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

In vederea obtinerii avizului pentru desfasurarea activitatii de comert stradal pentru comercializarea produselor specifice comemorarii Zilei de 1 noiembrie, comerciantii vor depune o solicitare scrisa.
Activitatea se realizeaza pe o perioada determinata de timp, conform HCL 139/2011 si vizeaza vanzari ocazionale(flori, coronite, aranjamente florale, candele etc), pe o suprafata de doi mp., cate o locatie pentru fiecare solicitant.
Cererile se inregistreaza la sediul Primariei Municipiului Timisoara, bd. C.D.Loga nr 1, camera 12, ghiseele 8 si 9, in perioada 18.10. 2017-23.10.2017.
Cererea tip se poate completa la depunere la ghiseele mentionate si va fi insotita de o copie a cartii de identitate, buletinului sau a actului de firma (Certificatul Unic de Inregistrare.

Si in acest an, se mentine procedura de achitare a taxelor in momentul inregistrarii, fara posibilitatea de restituire a acestor taxe (de autorizare - 69 de lei, taxa de ocupare a domeniului public 2 lei/mp/zi, contravaloarea imprimatului - 6 lei).
Autorizarea se va face pentru urmatoarele locatii, cimitirele din Calea Sagului, Calea Buziasului, Calea Lipovei, Eroilor, Rusu Sirianu, Stuparilor, in perioada 30 octombrie - 1 noiembrie 2017.

Operatorii economici au obligatia de a detine, la locul de vanzare, avizul pentru desfasurarea comertului stradal, eliberat de Primarie, dovada achitarii taxei de ocupare a domeniului public-in original, documentul de identitate al vanzatorului care sa coincida cu identitatea persoanei mentionate in aviz.
De asemenea, comerciantii au obligatia salubrizarii in permanenta a amplasamentului, altfel li se retrage avizul.
Masura de retragere a avizului se aplica si in cazul in care se cedeaza dreptul de folosinta pentru amplasament, caz in care se vor aplica si sanctiuni.
Primaria menţioneaza ca vor fi luate si masuri pentru ca activitatea comerciala sa nu perturbe circulatia pietonala din cimitire.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.