Actori din Timisoara intr-un exercitiu de sinceritate in Norvegia

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 21.07.2016 12:59 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Una dintre iniţiativele cele mai ambiţioase ale Teatrului Naţional din Timişoara se apropie de final.

Proiect finanţat printr-un grant oferit de Norvegia, Islanda, Lichtenstein şi Guvernul Romaniei, Say it now! reprezinta modalitatea prin care Teatrul Naţional din Timişoara şi partenerul sau norvegian, compania B. Valiente au imaginat noi cai de comunicare pentru adolescenţi şi, totodata, au atras atenţia asupra importanţei  civice a teatrului atat in interiorul comunitaţii, cat şi ca facilitator al dialogului intercultural european.

Daca seria de workshop-uri cu adolescenţi din patru licee timişorene a condus la scrierea piesei Say it now!, iar aceasta a fost urmata de spectacolul omonim, iata ca dramaturgia europeana s-a imbogaţit cu o carte noua. Teatrul Naţional Timişoara a publicat piesa Say it now! de Mihaela Michailov şi Marcelino Martin Valiente in varianta trilingva, astfel incat textul este accesibil in romana, engleza şi norvegiana. Lansarea volumului e programata la Oslo, unde Teatrul Naţional Timişoara va avea doua reprezentaţii cu spectacolul omonim, in 19 şi 20 septembrie, pe Riksscenen.

In distribuţia spectacolului regizat de Marcelino Martin Valiente ii regasim pe Flavius Retea, Ana Munteanu, Bogdan Spiridon si Colin Buzoianu. Spctacolul are o coregrafie semnata de Gunhild Bjoernsgaard, pe muzica lui Sebastian Hamburger, video Lucian Matei şi light design Ovidiu Zimcea.
La Timişoara, volumul va  fi lansat in cadrul FEST-FDR2016.

Say it now! este un spectacol – experiment, prin care Teatrul Naţional din Timişoara  a propus un ultra-necesar exerciţiu de sinceritate. Proiectul a debutat in luna aprilie a anului trecut printr-un workshop la care au participat elevi din patru licee timişorene, care şi-au facut curaj sa spuna lucrurile despre care, in general, aleg sa taca, de jena sau frica. Temele descoperite şi dezvoltate impreuna au stat la baza piesei scrise „la patru maini” de Mihaela Michailov şi Marcelino Martin Valiente.

Fotografii: Adrian Piclişan / TNTm

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.