Adapost pentru 21 de boschetari

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 16.02.2012 12:10 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - În perioada 6 – 15 februarie 2012, persoanele găsite în locuinţe improvizate sau pe străzi, au fost cazate în adăpostul de pe str. Învăţătorului nr. 8 din Timişoara, pregătit şi gestionat de Primăria Municipiului Timişoara.
Este vorba de 21 persoane, din care 17 bărbaţi şi 4 femei.

Dintre aceştia, 4 persoane sunt cu vârsta cuprinsă între 30 - 40 de ani, 7 persoane cu vârste între 40-50 de ani, 5 persoane cu vârste între 50-60 de ani, 2 persoane au peste 60 de ani, 2 persoane sub 20 de ani, precum şi un minor.

S-a constatat că, din totalul persoanelor cazate, 9 aveau domiciliul în Timişoara, 3 persoane au domiciliul în judeţul Timiş şi 9 domiciliază pe raza altor localităţi.
Majoritatea acestor persoane au solicitat ajutorul Direcţia de Asistenţă Socială Comunitară Timişoara, doar 11 dintre ele refuzând orice servicii de asistenţă socială.
Cei care au acceptat, totuşi, acest gen de servicii au fost consiliaţi pentru obţinerea actelor de identitate; accesarea unor beneficii sociale, cum ar fi: ajutorul social, ajutor pentru persoane cu handicap; obţinerea documentelor necesare pensionării pentru limită de vârstă, pe caz de boală sau pensionare anticipată; înscrierea în evidenţele unui medic de familie şi apelării la servicii medicale de specialitate, integrare pe piaţa muncii.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.