Adaposturile de protectie civila din Timisoara: degradate, umede, insalubre...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 18.05.2015 23:10 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Primaria municipiului Timişoara a propus revocarea Hotararii Consiliului Local al Municipiului Timisoara prin care a fost aprobat Regulamentul privind inchirierea adaposturilor de protectie civila in municipiul Timisoara.
Prin Hotararea Consiliului Local al Municipiului Timisoara numarul 143/01.06.1999 a fost aprobat Regulamentul privind inchirierea adaposturilor de protectie civila in Municipiul Timisoara, in baza caruia adaposturile de protectie civila se pot da in folosinta economica provizorie (inchiria) agentilor economici, indiferent de forma de proprietate, institutiilor publice social-culturale precum si societatilor comerciale (intreprinzatori particulari) prin licitatie publica.

Adaposturile de aparare civila se afla la subsolul blocurilor de locuinte proprietate a statului, in baza Legii nr.2/1978 si Decretului nr.430/1978, ambele abrogate prin Legea protectiei civile nr.106/1996.
In urma studiului efectuat de catre Biroul Cladiri Terenuri al Primariei Municipiului Timisoara la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara Timiş, privind inscrierea in cartile funciare a adaposturilor publice de protectie civila aflate in administrarea Consiliului Local al Municipiului Timisoara, s-a constatat faptul ca adaposturile nu figureaza in cartile funciare ca spatii cu alta destinatie, adaposturile nefiind intabulate in cartile funciare o data cu intabularea blocurilor de locuinte si pe cale de consecinta acestea nu pot fi inchiriate prin licitatie publica.
Singurul adapost de protectie civila inscris in cartea funciara este cel situat in str. Nicu Filipescu numarul 3, dar acesta face parte din partile comune ale imobilului si figureaza ca subsol tehnic.

Primaria Timişoara considera ca transformarea adaposturilor publice de protectie civila in spatii cu alta destinatie decat aceea de locuinta presupune costuri ce nu ar putea fi acoperite prin inchiriere, avand in vedere starea actuala a adaposturilor (degradate, umede, insalubre, mucegaite, traversate de conducte de apa potabila si menajera), iar HCL nr.143/01.06.1999 nu poate fi pusa in aplicare.

In municipiul Timişoara exista 89 de adaposturi de protecţie civila cu o capacitate de adapostire de 13.310 persoane... Teoretic.
Cele 89 de adaposturi acopera o suprafaţa utila de 17.770 mp şi, conform documentelor, au 215 instalaţii de... filtro-ventilaţie.
Cele mai mici adaposturi de protecţie civila se afla pe strazile Proclamaţia de la Timişoara şi Odobescu, fiecare de 75 de persoane, iar cele mai mari sunt pe strada Bradul, cu doua adaposturi de cate 210 persoane, şi pe strada Daliei, cu doua adaposturi de cate 200 persoane...

Vezi lista cu adaposturile de protecţie civila din municipiul Timişoara - GALERIE FOTO

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.