Adaposturile pentru oamenii strazii, supraaglomerate

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 14.01.2013 17:24 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Pentru a veni în sprijinul persoanelor fără adăpost, Primăria a amenajat prin Compartimentul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă, un adăpost în incinta punctului termic de pe str. Învăţătorului nr. 2, unde poliţiştii locali asigură menţinerea ordinii publice 24 de ore din 24.
Această locaţie în care au fost amplasate 34 de paturi a fost deschisă la începutul lunii decembrie 2012, aici fiind adăpostite zilnic în medie 45 de persoane.
Cele mai multe au fost înregistrate în cursul zilei de 11 ianuarie 2013, când au fost înregistrate 54 de persoane.
În perioada 7-13 ianuarie poliţiştii locali au înregistrat în locaţia respectivă un număr de 331 de persoane.
O parte dintre acestea vin deja singure la adăpost şi declară că lucrează ca zilieri în diverse domenii.
În cursul lunii decembrie 2012, la adăpost au fost cazate un număr de 1030 persoane, o parte dintre ele în mod repetat, unii dintre cei în cauză revenind în fiecare zi în centru.
Persoanele care vin aici beneficiază şi de o masă constând în sandvich-uri şi ceai cald din partea Cantinei de Ajutor Social.
Poliţiştii locali asigură permanent ordinea la adăpost pentru prevenirea unor eventuale incidente, ţinând cont şi de faptul că numărul de paturi este mai mic decât cel al solicitanţilor.
Alte centre care adăpostesc persoane cu probleme sociale sunt Centrul de zi şi de noapte pentru copiii străzii de pe str. I. Slavici, în cazul minorilor, iar în cazul adulţilor Fundaţia Timişoara 89 de pe spl. N. Titulescu nr. 2 şi Azilul de noapte Caritas de pe str. C. Brâncoveanu nr. 50.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.