Administratori la ora evaziunii

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 16.10.2012 13:54 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - În urma activităţilor de cercetare penală desfăşurate de ofiterii Serviciului Investigarea Fraudelor au fost finalizate cercetările în dosarul penal întocmit pentru săvârşirea infracţiunii de reţinere şi nevirare la bugetul consolidat al statului a impozitelorşi contribuţiilor cu reţinere la sursă faţă de O. C. ALEXANDRA, de 50 de ani şi O. M. ERNEST, de 59 de ani.

În perioada iulie 2006 - septembrie 2009, în calitate de administratori ai unei societăţi comerciale din Timişoara, cu intenţie, au reţinut şi nu au depus, în termenul legal, sumele de bani reprezentând impozitele şi contribuţii cu reţinere la sursă, producând un prejudiciu de 237.374 de lei constând obligaţii de plată şi penalităţi de întârziere.
De asemenea, poliţiştii au finalizat cercetările în dosarul întocmit pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală faţă de D. VASILE, de 40 de ani, FILIP MIHAELA DANIELA, de 25 de ani, şi U. CRISTIAN, de 40 de ani. În perioada august 2005 - iunie 2010, cele trei persoane, în calitate de administratori ai unei societăţi din Timişoara, nu au înregistrat în evidenţa contabilă veniturile obţinute din valorificarea de cereale către diferite societăţi comerciale, au înregistrat şi au declarat fictiv achiziţii de la diferite societăţi comerciale care nu au recunoscut aceste operaţiuni comerciale, deducându-şi astfel TVA-ul, în mod ilegal, prin declaraţiile privind livrările/prestările şi achiziţiile efectuate pe teritoriul României şi decontul de TVA.
În ambele situaţii, dosarele au fost înaintate procurorului de caz cu propunere de trimitere în judecată a suspecţilor.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.