Ai OBLIGATII FISCALE RESTANTE la BUGETUL GENERAL CONSOLIDAT?... Te ESALONEAZA ANAF-ul de nu le mai vezi!...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 02.06.2017 08:36 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Direcţia Generala Regionala a Finanţelor Publice Timişoara, pentru a veni in sprijinul contribuabililor  care se confrunta cu dificultaţi financiare, reaminteşte ca, in conformitate cu prevederile Codului de  Procedura Fiscala aprobat prin Legea nr. 207/2015, pot beneficia de eşalonari la plata obligaţiilor  fiscale restante la Bugetul General Consolidat.

Derularea unei eşalonari la plata obligaţiilor fiscale restante, ofera contribuabililor o serie de  avantaje, printre care:
#neinceperea sau suspendarea executarii silite, atat pentru obligaţiile eşalonate, cat şi pentru  obligaţiile care constituie condiţie de menţinere a valabilitaţii eşalonarii;
#posibilitatea participarii la licitaţiile publice (obligaţiile fiscale eşalonate la plata nefiind  considerate obligaţii fiscale restante daca se afla in termenul de plata prevazut in graficul de  eşalonare)
#amanarea penalitaţilor de intarziere aferente obligaţiilor fiscale eşalonate, in vederea anularii la  finalizarea eşalonarii
#necalcularea şi nedatorarea penalitaţilor de intarziere pe perioada eşalonarii la plata (cu excepţia  situaţiei privind achitarea cu intarziere a ratei de eşalonare).

Pentru a beneficia de eşalonare la plata obligaţiilor fiscale, contribuabilii trebuie sa depuna o  cerere, insoţita de documentaţia aferenta.
Conţinutul cererii de acordare a eşalonarii la plata, documentele justificative anexate acesteia,  precum şi Procedura de aplicare a acordarii eşalonarii la plata de catre organele fiscale subordonate  Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscala sunt prevazute in Ordinul Preşedintelui Agenţiei Naţionale  de Administrare Fiscala nr. 90/2016.

Informaţii suplimentare se pot obţine de la organul fiscal in raza caruia este arondat contribuabilul.  In acest sens, DGRFP Timişoara invita contribuabilii, care figureaza cu obligaţii fiscale restante la  Bugetul General Consolidat şi care decid sa solicite acordarea unei eşalonari la plata, la oricare din  sediile Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Timişoara.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.