Ajutor de stat pentru Complexul Energetic Hunedoara aprobat de Comisia Europeana

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 21.04.2015 14:09 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Comisia Europeana (CE) a aprobat temporar ajutorul de salvare, in valoare de 167 de milioane RON (aproximativ 37,7 milioane EUR), acordat de autoritaţile romane Complexului Energetic Hunedoara („CE Hunedoara”).

Potrivit experţilor CE, ajutorul de stat este in concordanţa cu normele UE.
El este limitat la suma necesara Complexului Energetic Hunedoara pentru a-şi desfaşura in continuare activitaţile de exploatare a centralelor electrice in urmatoarele şase luni şi pentru plata creditorilor.

In plus, Romania s-a angajat sa prezinte un plan de restructurare menit sa asigure viabilitatea viitoare a CE Hunedoara, in cazul in care intreprinderea nu va fi in masura sa ramburseze ajutorul pentru salvare, dupa cele şase luni.

CE Hunedoara este un producator de energie electrica şi termica din Romania, cu sediul la Petroşani, in judeţul Hunedoara.
Compania deţine o cota de piaţa de aproximativ 5% din producţia de energie electrica şi are aproximativ 6.500 de angajaţi, fiind cea mai mare intreprindere din judeţ.
CE Hunedoara are obligaţia, ca serviciu de utilitate publica, de a furniza energie termica gospodariilor din oraşul Deva şi din oraşele situate in zona Vaii Jiului.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.