ALARMA GENERALA in ROMANIA de SFANTUL NICOLAE. Ce se intampla cand te ataca STATUL PARALEL?!...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 04.12.2017 11:28 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Conform Ordinului I.G.S.U. nr. 21856  din data de 24.07.2017, miercuri, 6 decembrie 2017, in intervalul orar 10.00 – 11.00, se va desfasura un exercitiu de verificare a sirenelor de alarmare publica existente la nivel national, atat cele cu actionare centralizata, cat si cele cu actionare locala.
Scenariul vizeaza manifestarea tipurilor de risc generatoare de situatii de urgenta/protectie civila, inclusiv pericolul atacului din aer, care impun alarmarea populatiei.
Scop: antrenarea autoritatilor administratiei publice locale, pregatirea populatiei prin cunoasterea semnificatiei semnalelor de alarmare si verificarea functionarii sirenelor de alarmare publica.   

SEMNIFICATIA SEMNALELOR DE ALARMARE

#ALARMA AERIANA

15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauza de 4 secunde intre ele. Pentru sirenele cu aer comprimat, semnalul se compune din 15 sunete a 2 secunde fiecare, cu pauza de 2 secunde intre ele.

#ALARMA LA DEZASTRE

–pentru incepere exercitiu 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauza de 10 secunde intre ele. Pentru sirenele cu aer comprimat, semnalul se compune din 5 sunete a 8 secunde fiecare, cu pauza de 5 secunde intre ele.

#PREALARMA AERIANA

3 sunete a 32 secunde fiecare, cu pauza de 12 secunde intre ele. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 3 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauza de 6 secunde intre ele.

#INCETAREA ALARMEI 

- pentru terminare exercitiu, sunet continuu, de aceeasi intensitate, cu durata de 2 minute. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune dintr-un sunet continuu, de aceeasi intensitate, cu durata de 1 minut.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.