ALARMA la FRONTIERELE ROMANIEI. 2.800 CETATENI STRAINI au incercat sa treaca ilegal in 2017. Vin MIGRANTII!...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 08.09.2017 16:52 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

O analiza in ceea ce priveste migratia ilegala indica faptul ca in prezent, Romania, comparativ cu frontierele altor state UE, nu s-a confruntat cu un aflux masiv de persoane care incearca sa treaca fraudulos granita.

Cu toate ca in ultimul an s-au inregistrat mai multe cazuri de trecere ilegala a frontierei, in ansamblu, indicatorii de migraţie ilegala la nivel naţional se inscriu pe aceeaşi dinamica şi sunt mai mici decat cifrele inregistrate la nivel european.

In primele 7 luni ale anului 2017, in urma misiunilor de supraveghere si control ale frontierei de stat la nivelul intregii tari, politistii de frontiera au depistat aproximativ 2.800 cetaţeni straini care au incercat sa treaca ilegal frontiera, din care 1.500 pe sensul de intrare şi 1.300 la ieşirea din ţara.
Persoanele depistate de catre poliţiştii de frontiera au fost organizate in 416 grupuri de migranţi, in care au fost identificaţi 170 de facilitatori.

Poliţia de Frontiera Romana a dispus intensificarea supravegherii frontierei prin dispozitive eficiente care sa acopere zonele de responsabilitate, in special zonele de risc identificate la nivelul sectoarelor politiei de frontiera.
Pentru intarirea dispozitivului de supraveghere al frontierei de stat sunt desfasurate actiuni comune cu alte institutii ale Ministerului Afacerilor Interne (Poliţie, Jandarmerie, Inspectoratul General pentru Aviaţie), in baza unui plan comun de mentinere, asigurare a ordinii publice si cresterii gradului de siguranta a cetateanului.
Actiunile de cooperare inter-institutionala se desfasoara in diferite zone aflate in competenta Politiei de Frontiera Romane situate la granita de sud si sud-vest.
Se foloseşte la capacitate maxima a aparaturii de observare pe timp de zi/noapte si suplimentarea mijloacelor tehnice de mobilitate şi supraveghere in vederea creşterii capacitaţii operative la frontiera - echipamente mobile de supraveghere, echipamente portabile pe principiul termoviziunii, autospeciale de supraveghere pe principiul termoviziunii si mijloace de mobilitate terestra.

In mod concret, efectivele Politiei de Frontiera care isi desfasoara in mod curent activitatea in zona de frontiera sunt sprijinite de dispozitive comune, formate din politisti de frontiera din cadrul inspectoratelor teritoriale si jandarmi, care actioneaza zilnic in misiuni de supraveghere a frontierei terestre la graniţa cu Serbia.
Echipajele de la sol beneficiaza de sprijinul unui elicopter din cadrul Inspectoratului General de Aviatie, care executa misiuni de supraveghere aeriana in zona de competenta, atat pe timp de zi, cat si pe timp de noapte.

Masuri similare de intarire a dispozitivului de supraveghere a frontierei de stat au fost dispuse si la Marea Neagra.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.