Alcatraz de Banat: ecstasy, hasis, cannabis, etnobotanice

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 28.03.2012 11:00 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate, sprijiniţi celor de intervenţie rapidă din Inspectoratele de Poliţie Judeţene Timiş şi Caraş-Severin, au descins simultan, în cadrul Operaţiunii ALCATRAZ, la data de 28 martie 2012, în 12 locaţii din Timişoara, Caransebeş şi Oţelu Roşu,la locuinţele unor liderilor şi principalilor cărăuşi şi distribuitori de droguri de risc şi mare risc.

În urma activităţilor specifice desfăşurate de poliţiştii Serviciului Antidrog şi Combatere a Criminalităţii Organizate Caraş-Severin, încă de la sfârşitul anului 2011, a fost depistată o grupare infracţională organizată implicată în traficul de droguri de risc şi mare risc (comprimate ecstasy, haşiş, cannabis, etnobotanice) care acţiona pe raza judeţelor Timiş şi Caraş-Severin.

Liderul grupării a fost localizat în oraşul Caransebeş, judeţ Caraş-Severin, iar din această localitate drogurile erau distribuite pe două segmente (independente unul de altul) ale reţelei, către Timişoara şi Reşiţa.

Astfel, membrii grupării, care acţionau pe cele două segmente, nu aveau legături directe unii de alţii, elementul comun constituind-ul un grup foarte restrâns (2-3 membrii) care introduceau drogurile în ţară şi care coordonau cele două segmente. Acest nucleu era implicat şi în activităţi de cămătărie.

Concomitent, au fost demarate de către poliţiştii din cadrul B.C.C.O. Timişoara activităţile de anihilare a unei alte grupări infracţionale specializată în distribuţia de droguri de mare risc, grupare care avea legături şi cu grupul infracţional susmenţionat, în cadrul acestei acţiuni fiind efectuată şi o percheziţie pe raza judeţului Caraş-Severin.

Au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Caraş-Severin nouă persoane faţă de care se efectuează cercetări sub aspectul infracţiunilor de:
*'constituire de grup infracţional organizat' faptă prev. şi ped. de art. 7 alin.1 din Legea nr.39/2003 raportat la art. 2 lit.b, pct.11 din Legea nr.39/2003,
*,,trafic de droguri de risc', faptă prev. şi ped. de art. 2, alin. 1 din Legea nr. 143/2000 şi ,,de mare risc', prev. şi ped. de art. 2, alin. 2 din Legea nr. 143/2000,
*,,organizarea traficului de droguri', faptă prev. şi ped. de art. 10, alin. 1 din Legea nr. 143/2000,
*,,efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive', faptă prev. şi ped. de art. 16, alin. 1 din Legea nr. 194/2011.

Faţă de şase persoane a fost emisă ordonanţă de reţinere pe o perioadă de 24 ore, urmând a fi prezentaţi Tribunalului Caraş-Severin cu propunere de arestare preventivă.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.