ALERTA. 1.000 kg de GALBENUS de OU LICHID venit din GERMANIA, CONTAMINAT, adus sa fie comercializat in judetul TIMIS!...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 10.08.2017 18:46 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Inspectorii din cadrul DSVSA Timiş au sechestrat, in dimineaţa zilei de 9 august, o cantitate de 1.000 de kg de galbenuş de ou lichid, produs contaminat cu Fipronil, provenit din Germania, acţiune realizata conform alertei SRAAF.

Lotul respectiv a fost reţinut in depozitul unitaţii unde fusese distribuit, nicio cantitate din acest produs nu a ajuns la comercializare.
Cele 1.000 de kg vor fi neutralizate prin incinerare.

Toate structurile teritoriale judeţene sunt in alerta pentru a acţiona in cel mai scurt timp, in cazul in care se vor primi noi notificari privind ouale contaminate cu Fipronil.

Comisia Europeana a transmis tuturor Statelor Membre urmatoarea recomandare:
“Este necesar ca toate statele membre sa fie vigilente in ceea ce priveşte produsele utilizate pentru controlul acarianului roşu in unitaţile de pasari pentru a se asigura ca nu au loc tratamente cu substanţe neautorizate”.

Intre ANSVSA şi reprezentaţii asociaţiilor crescatorilor de pasari din Romania exista un permanent schimb de informaţii privind evoluţia, la nivel european, a situaţiei oualor contaminate cu Fipronil.
ANSVSA monitorizeaza atent aceasta situaţie şi va informa permanent cu privire la noi elemente aparute in contextul alertei europene legate de ouale contaminate cu Fipronil.

Fipronil este un insecticid pentru uz larg, care apartine familiei chimice fenilpirazol.
Acesta este folosit pentru a combate furnicile, gandacii, puricii, capuşele, termitele, coropişnitele, gargariţele şi alte insecte.
Nu este permisa utilizarea lui ca şi substanţa antiparazitara pentru animalele destinate consumului uman.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.