Alex, Mario si Dorin, mesagerii sperantei

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 13.06.2014 19:25 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

In perioada 6 – 9 iunie, Craiova a fost gazda celui mai mare eveniment sportiv din 2014 pentru persoanele cu dizabilitati intelectuale - Jocurile Nationale Special Olympics.
La cea de-a 11-a ediţie au participat 44 de delegaţii din toata ţara, totalizand un numar de 300 de copii şi tineri cu dizabilitaţi care au luat parte la competiţii.
Judeţul Timiş a fost reprezentat de delegaţia Fundaţiei de Abilitare Speranţa, care a adus acasa 6 medalii, dintre care 5 de aur şi una de bronz.
Din delegaţie au facut parte Mario Silvestru, Dorin Deac, Alexandru Toma, antrenaţi de Marius Parjol şi susţinuţi de Daniel Draghici, student al Facultaţii de Educaţie Fizica şi Sport şi voluntar al Fundaţiei, precum şi de parinţi.  

” Vreau sa castig, dar, daca nu pot castiga, vreau sa fiu brav in incercarea mea!“ – a fost motto-ul participanţilor la competiţie.

Copiii de la Fundaţia de Abilitare ”Speranţa” nu numai ca şi-au dorit succesul, ci l-au şi obţinut.
Prin multa munca, dedicare, entuziasm şi mai ales prin dorinţa de a demonstra tuturor ca persoanele cu nevoi speciale au drepturi şi ca suntem datori sa le oferim şansa de a lua parte la viaţa, in toate aspectele ei, inclusiv prin participarea la competiţii sportive.
Eforturile lor au fost incununate de succes, pentru ca Mario a ocupat locul 1 la atletism (50 m), locul 1 inot craul (25 m ), locul 2 inot (50 m); Alex - locul 1 atletism (50 m), locul 1 bocce (dublu), iar Dorin - locul 3 atletism (50 m), locul 1 bocce (dublu). In plus, mai aşteptam inca trei diplome, ca rezultat al performanţelor inregistrate la proba de saritura in lungime.

”Sportivii noştri s-au prezentat exemplar la Jocurile Naţionale Special Olympics Craiova 2014. Am obţinut rezultate foarte bune, venind acasa cu 5 medalii de aur şi una de bronz şi sunt convins ca am reprezentat judeţul Timiş cu mandrie. Delegaţia noastra a fost foarte apreciata de celelalte delegaţii, iar Mario a reuşit sa smulga lacrimi şi aplauze, pentru devotamentul şi ambiţia lui”, a declarat Marius Parjol, conducatorul delegaţiei şi antrenorul copiilor. ”Sunt foarte mandru de aceşti copii minunaţi care, in ciuda dizabilitaţii lor, nu cedeaza, ci merg inainte, cu fruntea sus. Aplauze pentru ei!”, a mai adaugat el.

Pentru performanţele lor, Alex, Mario şi Dorin au primit titlul de ”Mesager al Speranţei” şi vor fi sarbatoriţi cum se cuvine.
Festivitatea de premiere va avea loc marţi, 17 iunie, la ora 18.00, la sediul Fundatiei de Abilitare „Speranta” din strada Aurel Popovici nr. 17, Timişoara.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.