Alina si Otilia, spaima creditelor bancare

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 11.10.2012 11:31 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Lugoj - În data de 11.10.2012, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Lugoj au desfăşurat şase perchezitii la mai multe imobile şi la sediul unor societăţi comerciale din Lugoj.


În cursul anului 2011, la sediul poliţiei s-a prezentat O. F. Floarea care a depus o sesizare împotriva administratorului unei societăţi care a întocmit în fals pe numele reclamantei o adeverinţă de venit şi un contract de muncă, pe baza cărora a fost obţinut, de la o unitate bancară din Făget, un credit ce nu a fost achitat.
Din cercetări a rezultat că O. Alina, împreună cu D. Otilia, în calitate de reprezentante a trei societăţi din Lugoj cu diferite obiective de activitate, au întocmit în fals adeverinte de venit pentru 42 de persoane, dar şi contracte de muncă, pe baza cărora, în perioada 2004-2007, au obţinut credite de consum pentru diferite sume de bani, de la aceeaşi sucursală bancară din localitatea Făget, credite care ulterior nu au mai fost achitate.
De asemenea, s-a mai constatat că persoanele care figurau ca titulare de credite, se prezentau la bancă pentru semnarea contractelor crezând că au calitatea de girant, iar după semnarea documentelor, pentru beneficiile oferite persoanele în cauză primeau de la cele două suspecte sume de bani cuprinse între 500 si 700 lei.
Până în prezent prejudiciul cauzat se ridică la aproximativ 1.033.000 de lei, bani care au fost folosiţi de Otilia D. şi Alina O., în interes propriu, deşi nu se regăseau printre titularii de contracte.
Percheziţiile au avut loc la domiciliul Alinei O., din Lugoj, la un imobil deţinut de aceasta dar şi la sediile şi punctele de lucru ale societăţilor pe care le administrează.
Cu această ocazie, au fost identificate la adresele perchezitionate documente financiar-contabile, ştampile, acte referitoare la încadrarea în muncă a personalului, înscrisuri emise de unităţi bancare dar şi alte documente care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.
În dosarul penal întocmit a fost începută urmărirea penală faţă de O. Alina şi alte 43 de persoane sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, fals şi uz de fals, cercetările fiind continuate în vederea documentării întregii activităţi infracţionale şi recuperării prejudiciului cauzat.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.