Ambulantele nu mai au loc de taxiuri

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 15.01.2013 17:56 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Poliţiştii locali din cadrul Serviciului Circulaţie au organizat astăzi o acţiune pentru verificarea modului în care conducătorii auto de taximetre respectă legislaţia în vigoare referitoare la deţinerea documentelor necesare practicării transportului de persoane în regim de taxi, precum şi privind respectarea actelor normative referitoare la oprirea şi staţionarea în zonele amenajate ca staţii destinate taximetrelor, precum şi în alte zone ale oraşului.
La acţiune a participat, aşa cum s-a stabilit în luna august 2012 în cadrul întâlnirii dintre conducerea Poliţiei Locale Timişoara şi reprezentanţii firmelor de taximetrie din Timişoara, şi unul dintre liderii de sindicat ai taximetriştilor, Leontin Herec.
Zonele verificate, ca urmare a sesizărilor primite de la cetăţeni, au fost str. Carei, Gara de Nord, Calea Şagului, Spitalul Judeţean, unde frecvent taximetrele care staţionează neregulamentar împiedică accesul ambulanţelor, Calea Girocului şi zona Dâmboviţa.
Au fost verificate documentele a 18 conducători auto de taxi, fiind aplicate cinci sancţiuni la OUG 195/2002 pentru oprirea şi staţionarea în zone în care acest lucru este interzis prin marcaje sau indicatoare şi au fost aplicate şase colante autoadezive.
Liderul de sindicat Leontin Herec a declarat că aceste acţiuni în colaborare cu Poliţia Locală sunt binevenite deoarece toţi taximetriştii trebuie să înţeleagă că este necesar să respecte legislaţia în vigoare aşa cum o fac şi ceilalţi participanţi la trafic.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.