AMINTIRI din PASALAC. La CURTEA de APEL din TIMISOARA se face JUSTITIE ca-n TURCIA...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 18.07.2017 09:34 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Curtea de Apel din Timisoara a respins cererea activistei turce Nalan Oral de eliberare din arestul provizoriu si de plasare sub control judiciar pana la judecarea cererii de extradare din partea autoritatilor turce, informeaza Romania Curata.
Decizia judecatorilor din Timişoara este cu atat mai stranie cu cat activista turca pentru drepturile este de ani buni ani refugiat politic in Belgia, statut dovedit de documentele de calatorie ale lui Nalan Oral.

Avocatii lui Nalan Oral au cerut practic ceea ce si aparatorii lui Sebastian Ghita au solicitat si obtinut in Serbia.
Doar ca Nalan Oral nu e Ghita.
E adevarat ca femeia are o condamnare de 30 de ani pentru terorism in Turcia, dar sentinta este pusa la indoiala de un stat membru UE.
Belgia i-a acordat statut de refugiat politic si a ignorat cu desavarsire condamnarea primita in tara natala.

Avocatul activistei turce, Bogdan Burdea, a declarat ca va formula apel la Inalta Curte de Casatie si Justitie impotriva deciziei Curtii de apel Timisoara prin care clienta lui este tinuta in arestul preventiv de la IPJ Timis.

Nalal este refugiat politic si se afla iin arest preventiv la Timisoara, inchisa pe nedrept de autoritatile romane, in pericol de a fi deportata in Turcia, unde are o condamnare de 30 ani, ca oponent al dictatorului Erdogan.

Potrivit New York Times, peste 45.000 de oameni au fost arestati in Turcia sub acuzatia de gulenism si 100.000 au fost epurati din structurile statului dupa tentativa de lovitura militara de stat din 15 iulie 2016.

sursa Romania Curata

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.