Antisocial. Manifest pentru dialog intre elevi, parinti si profesori

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 23.11.2015 11:01 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Antisocial, unul dintre cele mai dezbatute spectacole ale momentului, işi continua turneul naţional la Timişoara, cu o reprezentaţie ce va avea loc vineri, 27 noiembrie 2015, de la ora 19, la sala de concerte a Colegiului National de Arta „Ion Vidu“.
Accesul publicului este gratuit.
 
Producţia semnata de Bogdan Georgescu este o demonstraţie in forţa de teatru tanar, o radiografie detaliata a crizei din sistemul educaţional romanesc şi a conflictului dintre generaţii.
Spectacolul se bazeaza pe un caz real, o criza de comunicare dintr-un important liceu din Cluj-Napoca, declanşata pe un grup secret pe Facebook.
 
Criza sistemului educaţional şi conflictul dintre generaţii au luat amploare in mediul online şi, odata cu spectacolul ANTISOCIAL, au caştigat un nou spaţiu de dezbatere: sala de teatru.
ANTISOCIAL este inspirat dintr-un caz real, petrecut la Cluj-Napoca, in primavara anului 2015.
Spectacolul semnat de Bogdan Georgescu reda din tripla perspectiva – elevi, parinţi, profesori – debusolarea şi tensiunea din invaţamantul romanesc al ultimilor ani.

ANTISOCIAL este produs de Teatrul National „Radu Stanca“ Sibiu si de Departamentul de Arta Teatrala al Universitatii „Lucian Blaga“ din Sibiu.
Actorii din distribuţie, masteranzi ai Departamentului de Arta Teatrala al Universitaţii „Lucian Blaga“ din Sibiu, sunt: Cristina Blaga, Paul Bondane, Anton Balint, Calin Mihail Roajda, Alexandra Şerban, Cristian Timbuş şi Maria Tomoiaga.
Managerul proiectului este Luminiţa Puiuleţ, iar echipa este completata de asistentul de regie Vlad Bacalu şi de consultantul artistic Claudia Domnicar.
Dezbaterile de dupa spectacol vor fi moderate de Vlad Tauşance.

Subiectul piesei ANTISOCIAL va este, probabil, familiar.
Intr-un liceu din Romania anului 2015, elevii creeaza un grup secret pe o platforma de socializare.
Profesorii afla, se infiltreaza şi ii demasca.
Cu ajutorul unor elevi. Bogdan Georgescu, autorul spectacolului, a folosit acest punct de plecare pentru a construi o poveste complexa şi provocatoare, care imbina biografiile reale ale actorilor cu teme actuale.

Pentru a duce mai departe intrebarile ridicate de spectacol, acesta este urmat de o dezbatere libera cu publicul.

Turneul Manifest pentru Dialog işi propune sa aduca in salile de teatru, in fiecare dintre cele 21 de oraşe in care producţia se va opri in saptamanile urmatoare, elevi, parinţi şi profesori, sa declanşeze şi sa susţina o dezbatere vie intre aceştia.
Mai mult, pagina de Facebook a turneului se va transforma intr-un forum deschis pentru toţi cei care au ceva de spus despre problemele ridicate de spectacol.

Bogdan Georgescu dezvolta, prin proiectele sale din ultimii zece ani, o metoda proprie de teatru, pe care o numeşte Arta Activa.
A participat ca artist sau trainer la numeroase festivaluri internaţionale, conferinţe şi workshop-uri in Statele Unite ale Americii, Serbia, Moldova, Slovenia, Germania, Cehia, Franţa, Spania, Marea Britanie şi Romania. Se defineşte ca artist şi observationist.
Printre premiile obţinute de Bogdan Georgescu se numara: Premiul Asociaţiei Internaţionale a Criticilor de Teatru, secţia romana (2010), Premiul Ambasadei Irlandei pentru cel mai bun dramaturg (2011), Cel mai bun spectacol la Festivalul European la Spectacolului de Teatru, Timişoara (2012) sau premiul Cel Mai Bun Tanar Artist la Kontakt Festival, Torun, Polonia (2012).

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.