Anti-violenta scolara cu turci si banateni, pe bani europeni

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 14.11.2011 16:52 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timisoara - În sfera preocupărilor instituţionalizate pentru iniţierea şi derularea unor acţiuni menite să prevină violenţa (violenţă exprimată în orice formă) se înscrie vizita unei delegaţii din Turcia la Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş şi în unităţi de învăţământ din judeţul Timiş, în perioada 14-18.11.2011.

Delegaţia turcă cuprinde 8 cadre didactice şi reprezentanţi ai Burdur Provincial National Education Directorate şi se află în a treia mobilitate planificată în Proiectul comun Viaţa fără violenţă este dreptul meu, finanţat prin Programul Comenius Regio.
Comenius este prima componentă a Programului de Învatare pe Tot Parcursul Vieţii. Se adresează instituţiilor de învatamant preuniversitar de stat si private (de la gradiniţe la şcoli postliceale) şi tuturor membrilor comunităţii educaţionale care îşi desfaşoară activitatea în acest sector: elevilor, tuturor categoriilor de personal didactic, precum şi autorităţilor locale, asociaţiilor de părinţi sau ONG-urilor care activează în domeniul educaţional.
În Proiectul Viaţa fără violenţă este dreptul meu parteneriatul cuprinde Colegiul Silvic “Casa Verde” Timişoara, Liceul Teoretic Periam, Şcoala cu clasele I-VIII Variaş, Clubul Copiilor Jimbolia, Organizaţia “Salvaţi Copiii” şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş (instituţie coordonatoare a activităţilor părţii române).
Partenerii turci vor fi prezenţi la activităţi în şcolile partenere, la o acţiune a Organizaţiei “Salvaţi Copiii” şi la sediul I.Ş.J. Timiş unde se vor întâlni cu membri ai Comisiei judeţene de prevenire şi combatere a violenţei în mediul şcolar.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.