Apa, luata la prelevat de elevi

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 20.03.2012 09:39 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Cu ocazia Zilei Mondiale a Apei, Primăria Municipiului Timişoara – Direcţia de Mediu împreună cu Liceul Teoretic Iris Timişoara, Facultatea de Chimie Industriala si Ingineria Mediului Timişoara şi Inspectoratul Şcolar al Judeţului Timişsub egida programului “ENO - Enviromental Online – O reţea şi o şcoală virtuală globală pentru dezvoltare durabilă, din punct de vedere ecologic, economic, social şi cultural” au organizat o acţiune educativă, care va avea loc la Facultatea de Chimie Industriala si Ingineria Mediului, Bv. Vasile Pârvan, nr. 6, în data de 22 martie, începând cu ora 12.

Scopul acţiunii este creşterea conştientizării şi informării cu privire la calitatea apelor şi conservarea resurselor de apă din Municipiul Timişoara.

Activitatea va consta în prelevarea de probe de apă din apele de suprafaţă existente pe raza Municipiului Timişoara (17 locaţii) şi analizarea parametrilor fizici de calitate ai acesteia de către elevi de la 17 şcoli (fiecare echipă de voluntari va fi formată din 2 cadre didactice şi 5 elevi de la fiecare şcoală participantă, împreună cu un student din cadrul Facultăţii de Chimie Industrială şi Ingineria Mediului Timişoara). În analizarea parametrilor fizici de calitate ai apei elevii vor utiliza kituri şcolare de verificare a calităţii apei, primite gratuit în cadrul programului ENO.

Evenimentul se va finaliza cu premierea şi înmânarea diplomelor de participare tuturor elevilor şi cadrelor didactice implicate în activitatea dedicată Zilei Mondiale a Apei.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.