Apoi, dupa batalie, ne-am tras sufletul... la Timisoara

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 21.03.2014 16:56 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Sambata, 22 martie, de la ora 18, la Libraria Cartea de nisip (str. V.V. Delamarina, nr. 1), Bogdan-Alexandru Stanescu va intra in dialog cu cititorii timişoreni.

In cadrul intalnirii vor fi lansate doua volume ce poarta semnatura lui Bogdan-Alexandru Stanescu:  Apoi, dupa batalie ne-am tras sufletul (poezie, Editura Cartea Romaneasca) si Enter Ghost. Scrisori imaginare catre Osip Mandelstam (eseu, Editura Art). Invitati, alaturi de autor: Adriana Babeti si Radu Pavel Gheo.

Bogdan-Alexandru Stanescu (n. 1979) este scriitor, eseist, editor, presedintele Festivalului International de Literatura de la Bucuresti (FILB).
A debutat cu cronica literara in revista Luceafarul (1999), pe cind era junior editor al Ziarului de Duminica.
In acelasi timp, a publicat vreme de citiva ani in Ziua literara si Adevarul literar si artistic.
A lucrat pentru emisiunea TV „Parte de carte”, iar din 2006 este director editorial al Editurii Polirom, coordonatorul colectiei „Biblioteca Polirom”.
A publicat proza scurta in majoritatea antologiilor Prima mea… de la Editura ART.
In 2010, a publicat impreuna cu Vasile Ernu volumul Ceea ce ne desparte. Epistolarul de la Hanul lui Manuc (Polirom), iar in 2012 a debutat ca poet, cu volumul Apoi, dupa batalie, ne-am tras sufletul (Cartea Romaneasca), volum nominalizat la premiile revistei Observator cultural si la premiile Radio Romania Cultural pe anul 2012.
In 2013, a publicat la Editura Art volumul Enter Ghost. Scrisori imaginare catre Osip Mandelstam. Din 2012 este doctor in literatura, cu teza Emil Botta: Ars moriendi. Are doi copii, Marc si Sara.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.