AQUATIM, CEA MAI BUNA din tara la veniturile din exploatare. In timp ce COLTERM ramane o BOMBA PSD&PNL cu EFECT INTARZIAT ...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 21.06.2017 09:32 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Radiografia sectorului de apa din Romania, o analiza a situaţiei financiare şi performanţei a 41 de  companii de apa in anul 2016, realizata de BDO Romania, poziţioneaza Aquatim in zona de top a firmelor  de profil, din punct de vedere al eficienţei economice.
 
Studiul releva faptul ca societatea timişeana de apa şi canalizare este cea mai buna din ţara la veniturile din exploatare, raportate la numarul de angajaţi (lei/angajat/luna). Acest indicator  reprezinta, de fapt, productivitatea muncii, unul dintre indicatori de baza, ce reflecta eficienţa unei  companii.
 
Poziţia numarul 1, deţinuta de Aquatim la acest indicator, este cu atat mai importanta cu cat,  analizand tarifele de apa din ţara, societatea are unul dintre cele mai mici tarife. Tariful de 3,11  lei/mc plaseaza Aquatim pe antepenultima poziţie, mult sub media pe ţara.
 
Poziţionarea companiei timişene de apa in analiza BDO – un studiu profesionist şi obiectiv – reflecta  eficienţa sa economica şi grija pentru banii publici. Acest lucru este posibil atat datorita  activitaţii coerente a colectivului, cat şi numeroaselor investiţii pe care Aquatim le face constant in  ultimii ani, cea mai mare parte fiind din surse nerambursabile.

O noua etapa pentru implementarea proiectului de investiţii POIM in judeţul Timiş
 
De curand, Aquatim a punctat o noua etapa importanta in vederea implementarii, in judeţul Timiş, a  proiectului naţional de investiţii, Programul Operaţional Infrastructura Mare (POIM) 2014-2020, şi  anume, semnarea contractului de finanţare ”Sprijin pentru pregatirea aplicaţiei de finanţare şi a  documentaţiilor de atribuire pentru proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apa şi apa  uzata in judeţul Timiş, in perioada 2014-2020”. Valoarea contractului, fara TVA, este de 9.498.615,67,  din care 99 % sunt fonduri nerambursabile (85 % contribuţie UE  -  Fondul de Coeziune şi 14 %  contribuţie naţionala -  Bugetul de Stat), iar 1% este cofinanţare locala.
 
Obiectul acestui Contract de Finanţare il reprezinta acordarea finanţarii nerambursabile de catre  Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, in calitate de  Autoritate de Management POIM, pentru implementarea Proiectului intitulat ”Sprijin pentru pregatirea  aplicaţiei de finanţare şi a documentaţiilor de atribuire pentru proiectul regional de dezvoltare a  infrastructurii de apa şi apa uzata in judeţul Timiş, in perioada 2014-2020”.
 
Aquatim SA este la al treilea proiect major de investiţii din fonduri europene, dupa ce la mijlocul  anului 2016 a finalizat un proiect in valoare de 118, 871 milioane de euro (POS-Mediu), iar in anul  2011, un alt proiect de 45,32 milioane de euro (Masura ISPA).

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.