Aquatim nu poate asigura apa potabila pentru tot judetul Timis

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 04.07.2012 15:09 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Zilele acestea, Aquatim a primit o serie de sesizări care semnalează lipsa presiunii şi a debitului apei în câteva localităţi din judeţ, cum ar fi Herneacova, Ghiroda, Cenei, Checea, Gottlob, Banloc, Voiteni, Liebling, Iosif şi Ciacova.Problema nu se limitează la aceste localităţi, ci este mai degrabă una de sezon şi apare în perioadele caniculare, când se folosesc cantităţi mari de apă potabilă pentru udatul grădinilor. 

În Timişoara, Aquatim poate asigura fără probleme necesarul de apă al oraşului şi comunelor periurbane, dar nu acelaşi lucru se poate spune despre toate localităţile din judeţ. Aquatim a preluat unele foraje şi conducte de apă subdimensionate faţă de cerinţele actuale ale consumatorilor deserviţi. În plus, sunt localităţi în care există riscul diminuării debitului forajelor din cauza exploatării neraţionale.
Din aceste motive, consumurile mult peste medie duc şi vor duce la discontinuităţi în alimentarea cu apă, presiuni mai mici sau chiar lipsa apei, pentru toţi consumatorii branşaţi la reţeaua respectivă, indiferent că folosesc apa doar în scop menajer sau şi pentru udatul grădinilor.
Aquatim atrage atenţia asupra acestei probleme şi roagă consumatorii să evite udatul excesiv al grădinilor pe timpul zilei, pentru a nu prejudicia alimentarea cu apă a întregii localităţi. Unele companii de apă în ţară, un exemplu este Apa Vital Iaşi, trec la furnizarea apei cu program, în asemenea situaţii. Aceasta va deveni o măsură şi pentru Aquatim, în cazul în care locuitorii din zonele în cauză nu vor înţelege că apa este vitală pentru un confort minim de zi cu zi şi menţinerea sănătăţii populaţiei.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.