Arde BANATUL. COD PORTOCALIU DE CANICULA!...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 08.07.2015 10:23 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Dupa ce Administratia Nationala de Meteorologie a emis o atentionare meteorologica de COD GALBEN de canicula si disconfort termic pentru ziua de luni, 6 iulie, pentru partea de vest a ţarii se anunţa chiar cod portocaliu.

In zilele de marti si miercuri, 7-8 iulie, valul de caldura si disconfortul termic accentuat se va intensifica si se va extinde in toata tara.

COD GALBEN

Marti, 7 iulie, valul de caldura se va intensifica si va cuprinde cea mai mare parte a tarii.
Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35...37 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati in majoritatea regiunilor, exceptand Bucovina, zona litoralului si cea montana.

COD PORTOCALIU

In dupa-amiaza zilei de marti, 7 iulie, in judetele Timis, Arad, Bihor si Satu Mare vor fi temperaturi maxime de 38...39 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Mesaj 2 - AVERTIZARE METEOROLOGICA

COD GALBEN

Miercuri, 8 iulie, vremea va fi caniculara.
Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35...38 de grade.
Indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati in toata tara.

COD PORTOCALIU

In dupa-amiaza zilei de miercuri, 8 iulie, in Banat, Crisana, Maramures, vestul si nordul Transilvaniei, precum si in cea mai mare parte a Moldovei temperaturile maxime se vor situa in jurul valorii de 39 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Valul de caldura va persista si pe parcursul zilei de joi, 9 iulie, in regiunile sudice si estice, iar instabilitatea atmosferica se va accentua treptat incepand din vestul tarii.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.