Argint pentru Colegiul CD Loga la Olimpiada europeana de Stiinte

Scris de Viorel Dogaru | Publicat in 02.05.2012 11:08 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

La a treia participare la Olimpiada de Ştiinţe a Uniunii Europene (EUSO), competiţie cu caracter interdisciplinar pe echipe, elevii români au obţinut o medalie de aur şi una de argint.

Cei şase laureaţi sunt următorii: Andreea Maria Filip şi Ana-Cătălina Mirişescu (ambele de la Liceul de Informatică Bucureşti), respectiv Marian Adrian Radu (Colegiul Naţional 'Fraţii Buzeşti' din Craiova) - medaliaţi cu aur, Teodora Telecan (Colegiul Naţional de Informatică 'Onisifor Ghibu' din Cluj-Napoca), Cristian Zaharia (Colegiul Naţional de Informatică 'Tudor Vianu' din Bucureşti) şi Klaus Andreas Ludescher (Colegiul Naţional 'C.D. Loga' din Timişoara).
Olimpiada de Ştiinţe a Uniunii Europene, aflată anul acesta la a X-a ediţie, s-a desfăşurat în Lituania (Vilnius), în perioada 21-29 aprilie 2012, şi a reunit 44 de echipe din 22 de state membre ale Uniunii Europene. Conform regulamentului, o ţară poate înscrie două echipe formate din câte trei elevi care susţin două probe practice la trei discipline - biologie, chimie şi fizică - punctele de la fiecare experiment cumulându-se pentru echipă.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.