Arhitectura cu cantec si dosar penal

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 11.10.2012 09:19 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Poliţiştii Serviciului de Investigarea Fraudelor au finalizat cercetările în dosarul penal întocmit pentru reproducerea neautorizată de programe pentru calculator şi a unor opere muzicale fără acordul titularilor.

La data de 19.03.2009, cu ocazia unui control efectuat pe linia respectării drepturilor de autor şi a drepturilor conexe, la sediul unei societăţi din Timişoara, s-a constatat că la şapte din cele 12 sisteme de calcul folosite în realizarea obiectului de activitate al societăţii(arhitectură, inginerie şi activităţi de consultanţă în legătură cu acestea) erau reproduse în mod neautorizat 83 de programe de calculator tip business şi entertainment software.
În cauză, au fost extinse cercetările şi pentru săvârşirea infracţiunii de reproducere de opere muzicale fără acordul organismelor de gestiune colective titulare, respectiv a 935 de opere sub formă de fişiere muzicale de tipul mp3.
Din cercetări s-a stabilit că prin activitatea desfăşurată s-a cauzat titularilor de drepturi de autor un prejudiciu de 46.725 de euro (210.236 de lei), din care s-a recuperat parţial suma de 4.000 de euro.
La finalizarea cercetărilor s-a propus trimiterea în judecată a asociatului unic şi a administratorului societăţii pentru săvârşirea infracţiunilor de reproducere neautorizată de programe pentru calculator şi de opere muzicale fără acordul titularilor.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.