Arhitectura timisoreana a dat in... mintea copiilor

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 16.06.2014 18:57 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara  - Ordinul Arhitectilor din Romania Filiala Teritoriala Timis, in parteneriat cu Asociatia “De-a arhitectura”, organizeaza evenimentul “Arhitectura si copiii” din cadrul anualei timişorene de arhitectura 2014, care va avea loc in data de 18 iunie, ora 11, la sala de sport a Universitatii de Vest Timisoara, sala de baschet, str. Vasile Parvan, nr. 4.

de-a arhitectura este o asociatie non-profit care işi propune dezvoltarea şi promovarea educatiei de arhitectura si mediu construit pentru copii, in vederea constientizarii si a cunoasterii valorilor arhitecturii, design-ului si ale urbanismului.

In Timişoara, programul “De-a arhitectura in orasul meu” initiat de asociatia de-a arhitectura a inceput sa fie implementat la inceputul anului şcolar curent, iar in prezent 430 de elevi de clasa a 3-a şi a 4-a invata despre arhitectura in 8 şcoli, respectiv 19 clase, cu ajutorul invatatorilor şi al celor 19 voluntari arhitecti sau studenti arhitecti.
In cadrul evenimentului vor fi prezentate 15 machete la care au lucrat 333 de copii intre 9 si 11 ani din Timişoara.

Cursul, construit pe principiile invatarii experientiale, i-a purtat pe cei mici in suita observ – analizez – construiesc – prezint prin cinci module, pentru a invata despre scara si proportii, spatiu si material, loc, oras si sustenabilitate.
In Timisoara, cursul este predat de catre o echipa entuziasta formata din arhitectii voluntari: Oana Simionescu, Brindusa Havaşi, Dana Ardelean, Oana Aneci, Rethy Dora, Brigitte Hajdu, Razvan Vingan, Zeno Ardelean, Thomas Strumberger, Mihai Danciu, Alexandra Maier, Negrisanu Daniela, Claudia Godean, Bogdan Duica, Simona Mesaros, Simona Iştoc, Diana Pepici, Florina Avramut, Alexandra Garomfir.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.