Arta banateana pe cel mai frumos defileu din Europa

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 30.07.2015 10:38 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Cea de-a 10-a editie a Taberei de creatie Rubin-Dubova, proiect de anvergura al Fundatiei Rubin din Timişoara, va incepe week-end-ul acesta la Cazanele Dunarii.  
Organizatorii anunţa o ediţie speciala, in care participa artişti cu reputaţie internaţionala, cu lucrari intr-unele din cele mai importante colecţii ale lumii, printre care şi cea a HRH Charles Prince of Wales.

Invitatii editiei aniversare a taberei sunt artistii Maria Balea (Arad), Horia Bojin (Timisoara), Ana Boldea (Constanta), Gheorghe Fikl (Timisoara), Tiberiu Giuca (Timisoara), Emanuel Gliga (Timisoara), Sorin Nicodim (Timisoara), Flora Raducan (Lugoj), Cristian Sida (Timisoara) si Sorin Vreme (Timisoara).
Alaturi de ei vor participa fotograful Cosmin Damian si criticul de arta Dana Sarmes.

Tabara de creatie Rubin-Dubova se va desfasura in perioada 1 – 9 august 2015, in localitatea Dubova (judetul Mehedinti).
Tabara a reunit de-a lungul celor noua editii de pana acum peste 160 de artisti profesionisti si tineri artisti din tara si din strainatate (Franta, Ungaria, Polonia, Serbia, Germania, Ucraina etc.).

De 10 ani, in fiecare inceput de august Fundaţia Rubin aduce impreuna oameni frumoşi, intr-un loc miraculos, unde muntele se ingemaneaza cu fluviul, iar poveştile curg, curate ca aerul care invita la creaţie.
E doar cel mai frumos defileu din Europa, cum spun calatorii.
Un loc perfect pentru arta,  de unde, cand te opreşti din agitaţie, spun artiştii, poţi sa admiri paradisul.
Tabara de creatie Rubin-Dubova participa la consolidarea strategiei de dezvoltare a zonei danubiene prin punerea in valoare a inegalabilului peisaj din zona Cazanelor Dunarii, fiind totodata si o platforma pentru intensificarea schimbului de experienta intre artisti.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.