Artizanat, mestesuguri si mesteri populari la Muzeul Satului Banatean

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 17.09.2014 15:26 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - 60 de mesteri populari din intreaga tara specializati in prelucrarea lutului, a lemnului, osului, metalului, in realizarea de tesaturi, masti, podoabe traditionale, impletituri, icoane, dantelarie, obiecte din sfoara, instrumente muzicale vor participa in perioada 20-21 septembrie 2014 la cea de-a XIV-a editie a Targului Mesterilor Populari.
Nu vor lipsi produsele gastronomice specifice satului romanesc.
Deschiderea oficiala a Targului va avea loc sambata, 20 septembrie, de la ora 10,00.
Duminica, intre orele 13,00 si 14,00, va avea loc festivitatea de premiere a participantilor.
Targul va fi deschis publicului vineri intre orele 15,00 si 20,00, iar sambata si duminica intre orele 10,00 si 20,00. Intrarea este libera.
Totodata, Muzeul Satului Banatean Timisoara ii invita la un concurs foto pe toti participantii la evenimentul de la sfarsitul saptamanii.
Cele mai bune fotografii realizate de vizitatorii Targului Mesterilor Populari vor fi premiate cu obiecte traditionale, care pot fi vazute pe pagina de Facebook, Muzeul Satului Banaţean Timişoara Oficial.
###
In acelaşi timp, la Muzeul Satului Banatean, Departamentul pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Mediul de Afaceri si Turism, prin Oficiul Teritorial pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie Timisoara organizeaza, in perioada 18-22 septembrie 2014, Targul Regional pentru Artizanat si Mestesuguri din Regiunea Vest.
Obiectivul general al programului il constituie stimularea dezvoltarii mestesugurilor si a micii industrii din Romania, a intaririi clasei de mici mestesugari si artizani, care isi desfasoara activitatea individual sau organizat prin intermediul asociatiilor ori al altor organizatii, in special in localitatile rurale, dar si in cele urbane, protejarea meseriilor care presupun un numar mare de operatii executate manual in practicarea lor si relansarea serviciilor si a produselor realizate de acestia, in special a celor cu specific traditional, inclusiv obiecte de arta populara si artizanat, promovarea acestor produse si servicii pe pietele nationale si internationale.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.