Artterapie pentru copii, tineri si adulti cu deficienta de auz

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 26.09.2014 13:34 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Saptamana Internaţionala a Surzilor este celebrata, la nivel mondial, in ultima saptamana din septembrie, iar  ultima duminica din septembrie, reprezinta Ziua Internaţionala a Surzilor.
Sarbatorita in toata lumea, aceasta zi are rolul de conştientizare a societaţii, a autoritaţilor publice, cu privire la comunitatea surzilor, cu accent pe imbunataţirea drepturilor persoanelor cu deficienţe de auz, acces la educaţie, acces la tehnologie şi servicii de informare.
Luni,  29 septembrie 2014, la ora 15, la sediul Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluziva “Constantin Pufan”,  situat pe strada Bucegi nr.2, Timişoara, va avea loc proiectul CÂND MÂINILE VORBESC,  proiect co-finanţat de Consiliul Judeţean Timiş - artterapie pentru copii, tineri şi adulţi cu deficienţa de auz.
Evenimentul vizeaza sensibilizarea comunitaţii locale in legatura cu nevoile de comunicare şi dificultaţile de integrare socio-profesionala a persoanelor cu deficienţa de auz, prin punerea in lumina a talentelor artistice deosebite ale acestora.
In cadrul evenimentului se doreşte sa se acorde o mai mare atenţie persoanelor surde, culturii persoanelor surde, realizarilor persoanelor surde şi sa se promoveze drepturile persoanelor cu deficienţe de auz.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.