Asalt la frontiera de vest - 31 de algerieni, tunisieni si marocani

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 19.02.2012 11:57 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Poliţiştii de frontieră timişeni şi aradeni au depistat, în ultimele 48 de ore, treizeci şi unu de migranti, algerieni, tunisieni şi marocani, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, respectiv să intre ilegal în ţara noastră din Serbia.

*În ultimele doua zile, echipaje ale poliţistilor de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare - jud. Timiş au observat în zona de competenţă patru grupuri de persoane, formate din saisprezece bărbaţi, în timp ce se deplasau spre teritoriul Ungariei.
Cei în cauză au fost reţinuţi la aproximativ 200 de metri interior faţă de frontiera si au fost conduşi la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră în vederea clarificării situaţiei.
În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că sunt paisprezece cetăţeni algerieni si doi marocani, cu vârste cuprinse între 19 şi 36 ani şi intenţionau să ajungă în Ungaria.
In cadrul primelor cercetari, cei în cauză au declarat că s-au deplasat cu diferite mijloace de transport până în localitatea Cenad, de unde şi-au continuat călătoria pe jos, peste câmp, până în momentul reţinerii.

*În data de 17.02, în jurul orei 23,30, o patrulă din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga a observat un grup de migranţi, format din cinci persoane, care a trecut ilegal frontiera din Serbia în România.
Persoanele au fost reţinute în apropierea liniei de frontieră şi conduse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră pentru cercetari. Din primele verificări s-a stabilit că este vorba despre trei cetăţeni algerieni şi doi cetăţeni marocani, toti cu varste de 22 şi 23 de ani.

*În data de 17.02.2012, poliţiştii de frontieră de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Curtici - jud. Arad au depistat si reţinut două grupuri, formate din zece persoane, cetateni algerieni si tunisieni, in timp ce se deplasau pe langa calea ferata, încercand să treacă ilegal în Ungaria pentru a ajunge în Spaţiul Schengen.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.