Asociatia Chinologica Timis implineste 90 de ani

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 07.02.2012 16:21 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timisoara - În acest an, Asociaţia Chinologică Timiş împlineşte 90 de ani de existenţă. Acest jubileu o plasează, într-un clasament neoficial, ca fiind una dintre cele « mai vârstnice » organizaţii de profil de pe continentul european.În anul înfiinţării sale, 1922, asociaţia purta numele de “Societatea pentru câini de poliţie, de paza şi rasă pentru România – Timişoara”, ca mai apoi, pe la începutul anilor ’30 să devină : “Societatea proprietarilor de câini de rasă din România” (S.P.C.R.R.).


Evenimentul va fi marcat în 11.02.2012, la sala EXPOVEST (hotelul Senator), cu începere de la ora 10, prin organizarea unei Expoziţii Naţionale cu participare internaţională, a Turneului anual al Campionilor şi a festivităţii de premiere « Câinele anului 2011 ».
La expoziţia naţională puteţi vedea 300 de câini din peste 70 de rase omologate de Federaţia Chinologică Internaţională. Toate aceste exemplare deosebite vin din România, Ungaria, Serbia, Italia şi Franţa. Arbitrajul acestor câini va fi facut de un corp de arbitri internaţionali, în 5 ringuri.
Turneul campionilor se desfăşoară pentru aproape 100 de campioni de juniori şi seniori din România şi străinătate.

Festivitatea “Câinele anului 2011” va fi onorată de primii 10 câini ai anului trecut, care s-au evidenţiat în expoziţiile internaţionale şi naţionale organizate de Asociaţia Chinologică Română.
Iubitorii de câini vor găsi accesorii şi hrană, speciale pentru prietenii nostri patrupezi.
Intrarea este gratuită pentru: copiii până la vârsta de 14 ani, pensionari si persoanele cu dizabilităţi. Costul unui bilet este de 5 ron.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.