ATACURI INFORMATICE de tip DEFACEMENT, din BANAT si OLTENIA, la sistemele unor INSTITUTII PUBLICE

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 09.08.2017 15:36 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Structura Centrala au efectuat doua perchezitii domiciliare, la data de 09.08.2017, pe raza judetelor Valcea si Caras-Severin, in cadrul unei actiuni vizand savarsirea de catre suspectii S.L.A. si N.A.C. (in varsta de 17 si 18 ani) a infractiunilor de acces ilegal la un sistem informatic, alterarea integritatii datelor informatice si operatiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.

In cauza, s-a retinut ca, incepand cu anul 2016 si pana in prezent, suspectii S.L.A. si N.A.C. au efectuat si revendicat o serie de atacuri informatice (DDOS) de tip ”defacement”, unele fiind indreptate impotriva sistemelor informatice ale unor institutii publice.

Cu ocazia perchezitiilor efectuate au fost indentificate si ridicate mai multe sisteme informatice, harduri interne si externe, smartphone-uri, stick-uri si carduri de memorie, suporti optici de tip CD/DVD, utilizate in activitatea infracţionala.

Suspectii S.L.A. si N.A.C. au fost adusi la sediul DIICOT - Structura Centrala in vederea audierii, stabilirii intregii activitati infractionale si luarii masurilor care se impun fata de acestia.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.