Atentie la udatul gradinilor de la sate! Ca n-a venit capitalismul...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 08.06.2015 19:30 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

In Timisoara si comunele periurbane asigurarea necesarului de apa potabila, informeaza Aquatim, nu ridica probleme in nici un moment.
Nu acelasi lucru se poate spune despre localitatile din judet.
Sate şi comune din judeţul Timiş raman sistematic fara presiune sau chiar fara apa la robinet, atunci cand oamenii uda gradinile cu apa de la reţea.
Recent, acest lucru a fost semnalat de cetaţenii din Satchinez, Izvin, Sacalaz, Voiteg şi Ciacova.

Problema este una de sezon şi se produce in perioadele cu temperaturi ridicate, cand se folosesc cantitati mari de apa potabila pentru udatul gradinilor.
Aquatim readuce in atenţia consumatorilor aceasta problema, reamintind ca, in perioadele caniculare, orice consumuri peste medie, inclusiv udatul excesiv al gradinilor, pot prejudicia alimentarea cu apa a intregii localitati.
Aquatim a preluat, in judeţul Timiş, foraje si conducte de apa subdimensionate fata de cerintele actuale ale consumatorilor deserviti.
Mai mult, sunt localitati cu resurse limitate, in care exista riscul diminuarii debitului forajelor din cauza exploatarii nerationale.
Din aceste motive, consumurile ridicate, peste medie, duc si vor duce la presiuni scazute sau chiar la lipsa apei, pentru toti consumatorii bransati la reteaua respectiva, indiferent in ce scop folosesc apa.

Apa este vitala pentru un confort minim de zi cu zi si mentinerea sanatatii populatiei.
Pentru a evita discontinuitatile in alimentarea cu apa, Aquatim va instala contoare in localitaţile rurale, acolo unde se observa consumuri foarte mari in sezonul cald.
Aria de operare a societaţii Aquatim cuprinde 100 de localitaţi din judeţul Timiş, unde sunt montate peste 60.000 de contoare.
Gradul de contorizare este de 100% in Timişoara şi peste 95% in toata aria de operare.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.